Venstre og Nye Borgerliges byrådsforslag fik modvind

Sønderborgs sidste lille bundtrawler er sejlet væk. Foto: Ole Kæhler
Sønderborgs sidste lille bundtrawler er sejlet væk. Foto: Ole Kæhler
21. marts 2024 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

onsdagens byrådsmøde ville Venstre og Nye Borgerlige have Byrådet til at vedtage, at der fortsat skal være et maritimt miljø i Sønderborg Kommune og bede forvaltningen komme med et oplæg, hvor man i Sundgade-projektet ser på mulighederne for, at erhvervsfiskerne stadig kan lægge til ved kajen og samle deres aktiviteter i træladen, som i forvejen står til at skulle bevares.

”I Venstre bakker vi selvfølgelig fuldt op om Sundgade-projektet, men fiskerne kan ikke flytte til Mommark – og vi vil gerne bevare noget af det maritime og derfor skal vi finde ud af, om det kan passes ind i Sundgade-projektet”, sagde Tage Petersen fra Venstre.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er bestemt, at området skal ændres fra erhvervshavn til boligområde”, sagde Kirsten Bachmann fra Slesvigsk Parti klokkeklart.

Bo Kleis Christensen fra Nye Borgerlige kom også på banen.

”Vi skal have havnemiljø i Sønderborg og jeg mener, at fiskere og boliger kan ligge side om side. Folk vil jo gerne se på en havn, hvor der er liv”, sagde han og herefter var det Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti, som i sidste byrådsperiode har siddet i Teknik- og Miljøudvalget, der fik ordet.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Når det drejer sig om Sundgade-projektet, så har vi tidligere tænkt, hvad vi skulle gøre med fiskerne og vi kom frem til, at Mommark var en mulighed. Boliger med trucks, der kører udenfor vinduerne klokken fire om morgenen, passer ikke sammen”, sagde han.

”Men vi skal tage dialogen, så fiskerne ikke er solgt og derfor er vi kommet med forslaget”, sagde Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby.

Pludselig havde den socialdemokratiske vikar, Jesper Kock, fået nok.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Den her snak hører hjemme i Teknik, By og Boligudvalget og ikke her. Fiskere er opsagt for længst og skulle være væk for 20 dage siden, så hvad er der egentlig at snakke om”, sagde vikaren og han fik opbakning fra partifællen, Didde Lauritzen, der sagde:

”Det er utidigt at rejse det her punkt og jeg synes ikke, sagen med Sundgade-projektet skal behandles igen”, sagde hun.

Der var heller ikke flertal bag Venstres og Nye Borgerliges forslag, som Enhedslisten, Dansk Folkeparti, Slesvigsk Parti og Socialdemokratiet stemte imod.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter afstemningen sagde borgmesteren, at han tydeligt husker dengang i 2009, hvor han og Venstres daværende byrådsmedlem, Peter Hansen, snakkede om, hvordan man kunne få fiskerne til at opsige deres lejemål ved Sundgade.

Fisker Palle Heinrich fra Mommark har tidligere skrevet om fiskeriet i Sønderborg fra 1912 og frem til 2024.

Artiklen fortsætter under annoncen

SønderborgNYT TV sendte direkte fra byrådsmødet som du kan se på her på SønderborgNYT TV.

19. april 2024 112, Sønderborg

Politiet fandt flere kilo narko

19. april 2024 112

Torsdag ransagede politiet en lejlighed i Sønderborg by og de fandt flere kilo ulovlige stoffer. “Der var godt 2,8 kilo skunk og 1,5 kilo hash i lejligheden”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet. Det var et tip, som fik politiet til at komme. “Vi sigtede 29-årig kvinde fra Rødding og en jævnladrende mand, som ikke […]

Læs mere...