4. klasser sætter farver på forureningsproblemer

26. marts 2019 Broager

I denne tid er der skoleklasser fra Sønderborg og Glücksborg, der arbejder sammen om et fælles projekt, der spiller flot sammen med Verdensmålene. Eleverne går i fjerde klasse og når klasserne samles på dansk grund, så er det på Sønderborg Slot.

“Vi laver plakater, der skal oplyse om forurening. Blandt andet om plastik i havene og også om at mange insekter er ved at forsvinde”, siger kunstneren Rick Towle, der styrer forløbet i fællesskab med kunstnerkollegaen Johannes Caspersen. Når de underviser, så er det for elever fra en dansk og en tysk klasse, der lærer at udtrykke sig kreativt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Langfredag klokken 11 er der fernisering af alle deltagernes værker og det er på Sønderborg Slot. Udstillingen bliver hængende i påsken.

“Her på Sønderborg Slot startede dagen med at børnene blev vist rundt på slottet, hvor de hørte om, hvordan man genbrugte tingene i gamle dage og det spiller jo ind i det børnene lærer, når Verdensmålene er på skemaet”, siger Rick Towle til SønderborgNYT.

Sjov dag

Rick Towle mener, at selvom børnene arbejder med et vigtigt emne, så behøves det ikke være kedeligt.

“Og vi har det sjovt med at tegne og male”, siger Mathilde fra Broager Skole. Hun fortæller, at danske og tyske børn arbejder sammen om plakaterne.

“Så får vi også prøvet vores tysk og bare vi også bruger hænderne, så forstår vi hinanden”, siger hun.

Mathilde fortæller videre, at der er talt og tænkt meget på det med forurening.

“Og på skolen har vi dage, hvor vi samler affald”.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Genforeningen 2020, Sønderborg

DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Genforeningen 2020

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa. Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om […]

Læs mere...