Politisk udvalg sender 500.000 kroner til Gråsten

14. marts 2015 Gråsten

Det videre arbejde med at styrke bosætning og turisme i Gråsten-området har fået en vitaminindsprøjtning i form af 500.000 kr. fra Sønderborg Kommune. En netværksgruppe skal føre arbejdet videre.

En gruppe initiativrige borgere i Gråsten og omegn – samlet i Gråsten Forum – har fået udarbejde en masterplan, som udstikker målsætninger for en positiv udvikling og metoder til, hvordan en sådan udvikling kan opnås.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stephan Kleinschmidt klar med en halv million kroner til Gråsten.

Stephan Kleinschmidt klar med en halv million kroner til Gråsten.

Målene er udtrykt i to strategiske fokusområder, nemlig øget bosætning og øget turisme. Der er ligeledes formuleret to fyrtårnsprojekter – nemlig:

Opgradering af Ahlmannsparken til et kultur- og multihus og opgradering af slotsgartneriet ved Gråsten Slot til et besøgscenter med formidling om Gråsten-æblet og den nære relation til kongehuset som omdrejningspunkter.

På tværs af de to målsætninger og fyrtårne mener Gråsten Forum, at der er brug for en målrettet branding og synliggørelse af Gråsten-området.

“Vi har besluttet at støtte det videre arbejde ved at bevilge 500.000 kr. På den måde bliver det muligt for netværksgruppen at arbejde videre med at implementere masterplanen og konkret støtte fx videreførelse af Æble-Festivalen, siger formand for Udvalget for Kulturel og Regional udvikling, Stephan Kleinschmidt i forbindelse med udvalgets beslutning om at bevilge pengene.

Netværksgruppen får tilført administrativ support fra to forvaltninger ligesom Fællesstaben vil stå for projektledelsen. Netværksgruppen får til opgave at udarbejde en plan for, hvordan Matserplanen for Gråsten-området udmøntes og et budget for i år og årene frem til 2025.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk