Borgmesteren undrer sig over Politiskole-forslag

18. maj 2015 Uddannelse

Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen, er et stort spørgsmålstegn.

For halvandet år siden foreslog kommunen at placere en ny politiskole på byens lukkede kaserne. Dengang sagde Venstre og Dansk Folkeparti nej, og nu vil de samme partier i stedet etablere skolen i Herning.

Kun fordi der er valgkamp er Folketingspolitikere interesserede i en politiskole i Sønderborg, mener Erik Lauritzen. Ideen kommer fra Sønderborg og er to år gammel.

Kun fordi der er valgkamp er Folketingspolitikere interesserede i en politiskole i Sønderborg, mener Erik Lauritzen. Ideen kommer fra Sønderborg og er to år gammel.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I den her valgkamp bliver der sendt nogle raketter af sted, som man næsten kun kan smile af. Da vi i 2013 stod med en tom kaserne og foreslog en politiskole, var der ingen interesse hos Venstre og Dansk Folkeparti”.

“Nu kan Venstre i Herning og partiets top på Christiansborg så blive enige om, at det er smart med en placering i Herning”, siger Erik Lauritzen.

Han opfordrer i stedet de to partier til at kigge på det forslag om en placering på kasernen, som kommunen kom med i 2013.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvis det også handler om at hjælpe udsatte områder, så mener jeg ikke, at Herning står først. Det buldrer jo derudad i det område, mens vi gennem de seneste mange år har mistet arbejdspladser”, siger Erik Lauritzen.

Venstres uddannelsesordfører, Esben Lunde Larsen, afviser imidlertid Sønderborg som en mulighed. Han henviser til, at der nu ligger et oplæg, som både Herning Kommune og Professionshøjskolen VIA står inde for.

Dansk Folkeparti understreger, at partiet ikke har taget stilling til en endelig placering.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

“Herning er en mulighed, men jeg opfordrer alle interesserede kommuner til at byde ind – også Sønderborg”, siger Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...