50 af verdens mest talentfulde robotstuderende besøgte LINAK og Danfoss

17. august 2022 Uddannelse

Nogle af verdens allerstørste talentspirer inden for robotteknologi lagde tirsdag vejen forbi Sønderjylland, hvor de besøgte de to vækstlokomotiver Danfoss og LINAK.

Der har været rift om pladserne til årets robotsommerskole på SDU. Over 200 internationale studerende har søgt om deltagelse, men kun 25 slap gennem nåleøjet og kunne dermed slutte sig til de 25, som var reserveret til studerende fra danske universiteter.

Ambitionen er at opbygge partnerskaber med verdens førende forskningsmiljøer, udbrede kendskabet til den danske robotklynge og tiltrække de bedste talenter til det danske robotmiljø, skriver SDU.

Artiklen fortsætter under annoncen

De dygtige studerende har besøgt virksomheder som Universal Robots og Mobile Industrial Robots, og tirsdag kom turen så til først LEGO, inden de 50 unge robotentusiaster svingede bussen sydover og lagde vejen forbi Danfoss og LINAK.

Her fik de studerende indblik de nyeste teknologier til design af avancerede robotsystemer, og så hvordan cobots, matrix produktionssystemer og automation er integreret del af de to virksomheders produktionsapparat.

Og så lærte de, hvordan flade, hierarkiske strukturer i danske virksomheder betyder, at der er meget kort vej fra idé til handling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Robotskolen er lavet i samarbejde mellem SDU, Aalborg Universitet, DTU, Aarhus Universitet, ITU og de danske innovationscentre i Silicon Valley og Boston i USA, München i Tyskland og Seoul i Sydkorea, der alle har arbejdet sammen om at opbygge partnerskaber med førende internationale universiteter og rekruttere internationale og danske talenter til sommerskolen.

Uddannelses- og Forskningsministeriet, Novo Nordisk Fonden og Odense Kommune bidrager til finansiering af sommerskolen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...