Sønderborg Kommune støtter op om fyrede medarbejdere

3. juli 2015 Uddannelse

At Kongskilde har valgt at lukke i Sønderborg ved årets udgang kommer som lidt af en overraskelse efter, at der for ganske nylig blev investeret mange millioner kroner i at lægge de to fabrikker i byen sammen og lave et europæisk distributionscenter. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2015/07/kongskilde-jf-300×147.jpeg” alt=”kongskilde, jf” width=”300″ height=”147″ />

“Jeg er overrasket og rigtig ked af det på medarbejdernes og deres familiers vegne. Samtidig er det en trist nyhed for Sønderborg. Det er mange arbejdspladser at miste, så det er meget ærgerligt, og der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi nu gør, hvad vi kan for at hjælpe medarbejderne videre i samarbejde med de faglige organisationer. Jobcentret og 3F har allerede været i kontakt med JF-fabrikken, og tilbudt hjælp”, siger formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Jan Prokopek i en pressemeddelelse.

3F, Metal og Jobcenter Sønderborg arbejder tæt sammen, så medarbejderne kan hente støtte og vejledning i forhold til de muligheder, der er.

Foto: SDU

Foto: SDU

“Der er både faglærte og ufaglærte blandt de 125 fyrede medarbejdere, som vi i samarbejde med fagforbundene vil forsøge at hjælpe videre. Enten via nye jobs, opkvalificering eller uddannelse. Vi har et godt samarbejde med rigtig mange af områdets virksomheder, og der er heldigvis også virksomheder med behov for arbejdskraft, ligesom der er en lang række muligheder for opkvalificering på vores uddannelsesinstitutioner “, siger Jan Prokopek.

Der er også en række muligheder for de berørte medarbejdere inden de bliver ledige ved årsskiftet. Jobcentret kan bl.a. tilbyde job- og cv-værksteder, så medarbejderne er bedst muligt rustede, og herudover vil både jobcenter og de faglige organisationer allerede nu gå i dialog med de virksomheder i området, der kunne have behov for at rekruttere nye medarbejdere.

3F har tidligere udtalt, at det ikke bliver let at finde et job til de cirka 80 ufaglærte, der har fået en fyreseddel.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk