70 nye begynder på Teknisk Gymnasium og IB Baccalaureate

9. august 2021 Uddannelse

Mandag kom der nye elever på EUC Syds Tekniske Gymnasium og også på IB Baccalaureate, og den sidste er en verdensomspændende uddannelse, hvor man kan rejse rundt i verden og gennemføre den.

“I Danmark er den uddannelse på niveau med 2. og 3. g i gymnasierne og den henvender sig til unge fra udlandet og danske unge, hvor forældrene overvejer at rejse ud”, siger rektor Peter Frost Brodersen fra EUCs Tekniske Gymnasium.

“Eleverne får det, der svarer til en studentereksamen og med det plus, at IB Baccalaureate åbner dørene til universiterne i hele verden”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere af eleverne kommer fra Den Internationale Skole og så er der en del udenlandske familier i Sønderborg.

“En tredjedel af eleverne er rent danske, en tredjedel kommer fra udenlandske familier og resten har en forælder, som er dansk og en, der kommer udefra”, siger Peter Frost Brodersen og tilføjer, at der i dag, mandag, er 30 elever, som begynder på IB Baccalaureate.

På Teknisk Gymnasium begynder der 40 nye elever.

“Det er et fald og for fem år siden begyndte der 65 nye elever – og forklaringen på faldet ligger i det, som vi kalder ‘små årgange’ og det ses også hos AGS og på Statsskolen”, siger Peter Frost Brodersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

De 40 gymnasieelever bliver delt i to klasser.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. september 2021 Kultur, Gråsten

Gråsten Æblefestival er klar til Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave

19. september 2021 Kultur

Gråsten Æblefestival har en workshop i Den Kongelige Køkkenhave, når der er Høstmarked på fredag og lørdag. “Vi har en bod, hvor vi presser æbler til most og vi sælger også friskplukkede Gråstenæbler”, siger Kaj Nielsen fra Æblefestivallens styregruppe. Derudover kan man købe: Pasteuriseret most på flasker og Grafensteiner Apfelbrand – en snaps fremstillet af […]

Læs mere...