775 bydes velkommen på ErhvervsAkademi SydVest

29. juli 2016 Uddannelse

775 ansøgere har lørdag morgen en særdeles god grund til at stå tidligt op. De får nemlig en mail med den positive besked, at de er blevet optaget på ErhvervsAkademi SydVest i Sønderborg eller Esbjerg og skal starte på en videregående uddannelse i slutningen af august. Der er i år ingen tvivl om, at fornuften har været med på råd, da der blev sat krydser i ansøgningsskemaerne, skriver ErhvervsAkademiet i en pressemeddelelse.

Det har længe været på mange politikeres ønskeliste, at de unge skal vælge med hjernen når de søger uddannelse, og noget tyder på at de unge har hørt efter. Det er nemlig uddannelser med stor efterspørgsel fra erhvervslivet, der topper når ErhvervsAkademi SydVest lørdag udsender optagelsesbreve.EASV - ADS

Artiklen fortsætter under annoncen

På ErhvervsAkademi SydVest er det især uddannelserne til Bygningskonstruktør, Datamatiker og Finansøkonom der er årets højdespringere. I Sønderborg er det kun anden gang, at uddannelsen til finansøkonom udbydes, men her optager vi i år 45 mod 37 studerende sidste år.

“Vores fornemmeste opgave er at uddanne til det regionale erhvervsliv. Det er vigtigt for os, at vi kan medvirke til at udvikle regionen. Både Finansøkonomer, Datamatikere og Bygningskonstruktører er efterspurgte medarbejdere i Syddanmark. Derfor er det særdeles positivt, at så mange unge har valgt disse uddannelser”, siger rektor Henrik Larsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ikke alle får et “velkommen”

Desværre er det ikke alle ansøgere, der får en glædelig nyhed i deres mailboks. På datamatikeruddannelsen må ErhvervsAkademi SydVest i Esbjerg afvise 29 ansøgere, der ikke kommer ind på deres foretrukne uddannelse. 41 ansøgere til Multimediedesigneruddannelsen i Esbjerg bliver afvist. I Sønderborg afvises 10 på den danske linje til Datamatiker. Afvisningerne skyldes den dimensionering, der trådte i kraft sidste sommer.

Ansøgere der er blevet afvist eller måske bare ikke nåede at søge ind i tide har stadig mulighed for at søge ind på de uddannelser, der har ledige pladser. Her vil ansøgeren komme på en venteliste. Der er ledige pladser på følgende uddannelser: Bygningskonstruktør, Byggekoordinator, Driftsteknolog, Installatør, Markedsføringsøkonom, Produktionsteknolog og Serviceøkonom.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selvom en uddannelse umiddelbart er fuldt booket kan der være ansøgere, der ikke ønsker pladsen alligevel, og det er derfor altid en god idé at ringe.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. oktober 2023 Kultur, Sønderborg

Oplev nattestemning som i 1864 på Dybbøl Banke

4. oktober 2023 Kultur

Natten sænker sig over slagmarken, og alt er tyst som i graven. I skanser og løbegrave kryber de trætte soldater sammen, men officererne sørger for, at vagten ikke sover. For i ly af mørket kan fjenden snige sig frem. Krig føres i alle 24 timer i døgnet, men nattens strabadser kan være svære at sætte […]

Læs mere...