775 bydes velkommen på ErhvervsAkademi SydVest

29. juli 2016 Uddannelse

775 ansøgere har lørdag morgen en særdeles god grund til at stå tidligt op. De får nemlig en mail med den positive besked, at de er blevet optaget på ErhvervsAkademi SydVest i Sønderborg eller Esbjerg og skal starte på en videregående uddannelse i slutningen af august.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er i år ingen tvivl om, at fornuften har været med på råd, da der blev sat krydser i ansøgningsskemaerne, skriver ErhvervsAkademiet i en pressemeddelelse.

Det har længe været på mange politikeres ønskeliste, at de unge skal vælge med hjernen når de søger uddannelse, og noget tyder på at de unge har hørt efter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er nemlig uddannelser med stor efterspørgsel fra erhvervslivet, der topper når ErhvervsAkademi SydVest lørdag udsender optagelsesbreve.EASV - ADS

På ErhvervsAkademi SydVest er det især uddannelserne til Bygningskonstruktør, Datamatiker og Finansøkonom der er årets højdespringere.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg er det kun anden gang, at uddannelsen til finansøkonom udbydes, men her optager vi i år 45 mod 37 studerende sidste år.

“Vores fornemmeste opgave er at uddanne til det regionale erhvervsliv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er vigtigt for os, at vi kan medvirke til at udvikle regionen. Både Finansøkonomer, Datamatikere og Bygningskonstruktører er efterspurgte medarbejdere i Syddanmark. Derfor er det særdeles positivt, at så mange unge har valgt disse uddannelser”, siger rektor Henrik Larsen.

Ikke alle får et “velkommen”

Desværre er det ikke alle ansøgere, der får en glædelig nyhed i deres mailboks.

Artiklen fortsætter under annoncen

På datamatikeruddannelsen må ErhvervsAkademi SydVest i Esbjerg afvise 29 ansøgere, der ikke kommer ind på deres foretrukne uddannelse. 41 ansøgere til Multimediedesigneruddannelsen i Esbjerg bliver afvist.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg afvises 10 på den danske linje til Datamatiker. Afvisningerne skyldes den dimensionering, der trådte i kraft sidste sommer.

Ansøgere der er blevet afvist eller måske bare ikke nåede at søge ind i tide har stadig mulighed for at søge ind på de uddannelser, der har ledige pladser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her vil ansøgeren komme på en venteliste. Der er ledige pladser på følgende uddannelser: Bygningskonstruktør, Byggekoordinator, Driftsteknolog, Installatør, Markedsføringsøkonom, Produktionsteknolog og Serviceøkonom.

Selvom en uddannelse umiddelbart er fuldt booket kan der være ansøgere, der ikke ønsker pladsen alligevel, og det er derfor altid en god idé at ringe.

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk