8 ud af 10 mekatronic-studerende bliver i Sønderborg

05. juli Uddannelse

Både virksomhederne på Als og omegn og de ingeniørstuderende på SDU Sønderborg nyder godt af et tæt samarbejde imellem universitet og industri. Virksomhederne får ny inspiration, mens de studerende får værdifuld erhvervserfaring.

Studiejobordningen med det lokale erhvervsliv betyder, at de studerende og virksomhederne får mulighed for at se hinanden an. SDU Sønderborg kan i øvrigt bryste sig af, at 80 procent af dimittenderne fra mekatronikuddannelsen fra årgang 2014 i dag ansat i virksomheder i lokalområdet.

“Et friskt pust”.

Sådan betegner udviklingsingeniør og CAD-ansvarlig hos Lachenmeier ApS, Flemming B. Olsen, ansættelsen af Tamara Gäde. Lachenmeier ApS, som har hovedsæde i Sønderborg, er blandt verdens førende leverandører af pakkemaskiner.

Her har Tamara Gäde haft sin gang siden november 2016, hvor hun via SDU Sønderborgs VIP Matchmaking event blev tilbudt et studiejob i virksomheden, som beskæftiger omkring 80 medarbejdere.

Win-Win

Både virksomhederne og de studerende drager stor fordel af det tætte samarbejde imellem SDU Sønderborg og de omkringliggende virksomheder.

“Tamara er god til at komme med nye ideer og et nyt syn på tingene”, siger Flemming B. Olsen i en pressemeddelelse.

Han fortæller videre, at Tamara Gäde har været god til at stille spørgsmål ved de vante arbejdsgange, hvilket har betydet, at også han har lært noget i forbindelse med Tamaras engagement i virksomheden.

Lachenmeier ApS er kendt verden over for deres pakkemaskiner, som på en hurtig og sikker måde indpakker hele paller af produkter i tætsiddende film. Indpakningsmaskinerne bruges i alle industrier, hvor en sikker transport er afgørende.

En stor fordel på universitetet

Tamara Gäde arbejder 12 timer om ugen på Lachenmeier ApS. Firmaet har forståelse for, at hendes studie altid kommer i første række, hvilket for eksempel i eksamensperioder betyder, at hun er udstyret med yderst fleksible arbejdstider.

“Jeg er utrolig glad for denne ordning. Jeg har i mit projekt her på Lachenmeier ApS arbejdet meget med et Computer Aided Design-program (CAD), hvilket har været en stor fordel i studiet, hvor mit arbejde her har betydet, at jeg var en del foran pensum”, siger Tamara Gäde.

Og netop den praktiske erfaring som Tamara Gäde opnår i sit studiejob er noget som den 20-årige mekatronik-studerende fremhæver, som noget hun kan tage med sig fra sit studiejob. Ikke blot i forbindelse med sin studietid, men også når hun engang skal ud og søge arbejde.

“Det er noget som folk lægger vægt på, når de gennemlæser et CV”, siger hun.

Studiejobbet er naturligvis også en fordel, hvis Tamara Gäde på et tidspunkt ønsker at søge en stilling hos Lachenmeier ApS, eftersom virksomheden vil have indgående kendskab til de kompetencer som hun besidder.

“Og så snakker mine kollegaer dansk til mig, hvilket gør, at jeg hurtigere bliver god til sproget”, siger Tamara Gäde.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

Læs også...