80-årsdagen for nedskydningen af Royal Air Force-fly markeres ved Holm

14. august 2023 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Kontaktudvalget For De Militære Traditioner i Sønderborgområdet deltager på fredag i mindehøjtidelighed i Holm på Nordals på 80 års dagen for tabet af en flybesætning fra Royal Air Force.

Mindehøjtideligheden finder sted i mindelunden på Hellesøvej i Holm på Nordals nu på fredag klokken 10.

Kontaktudvalget har tidligere deltaget ved mindestenen i Holm, blandt andet helt tilbage til 17. august 1993 hvor mindestenen blev indviet.

Mindearrangementet er nu blevet et fast punkt på Kontaktudvalgets årsplan, der indeholder hele 16 mindehøjtideligheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flyet der blev skudt ned, en Avro Lancaster mk. III, var en del af en angrebsstyrke på 597 bombefly der natten mellem den 17. og den18. august 1943 var sat ind mod raketforsøgsstationen Peenemünde. Stedet der var udviklingscenter for de tyske VI og V2 bomber.

Togtet den nat udrettede dog kun ringe skade på udviklingscenteret, og det lykkedes 203 tyske natjagere at skyde 40 bombemaskiner ned og beskadigede 32 i svær grad.

Flyet blev skudt ned af en tysk natjager, en Messerschmidt bf110G4, ført af den tyske natjagerpilot Oberleutnant Hans Meissner, og flyet styrtede i havet ved Hellesø kl. 02:54. Meissner skød fly nummer to ned ved Barsmark og kl. 03:11, det tredje ved Ustrup.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle er velkommen til at møde op ved Holm nu på fredag, hvor vi begyunder kl. 10:00.

14. juni 2024 Erhverv, Sønderborg

Markedsdage trækker folk til

14. juni 2024 Erhverv

Både i dag, fredag, og i morgen, lørdag, er der Markedsdage i SønderborgNYT, hvor der fredag eftermiddag var orkestre fra Musikskolen på scenen i Apotekerhaven. “Vi har sørget for et lille tog, så børn kan blive kørt en tur rundt i gaderne og der er highjumping ved Citykrydset. Og så er der forresten også musik […]

Læs mere...