Folkeskolernes 8. klasser skal en tur på den røde løber

13. marts 2018 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Filmfestival Sønderborg 2018 har alt det, som Oscar-uddelingen i Hollywood også har: Rød løber, konkurrence, spænding, smukke mennesker i festgarderobe, prisuddeling og smalltalk over boblevand. Hollywood kunne med andre ord ikke gøre det bedre end, når VidensBy Sønderborg på torsdag sætter punktum i årets filmforløb for 8. klasserne.

Skoler, klasser og lærere har allerede før sommerferien i 2017 budt ind på at deltage i kortfilm-projektet, hvor hver 8. klasse eller årgang på en skole producerer en kortfilm på fire til seks minutter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Filmene er afleveret i februar, hvorefter et jury på fire har valgt fem gange tre film, som deltager i konkurrencen på torsdag om at blive udnævnt som bedste manuskript, bedst teknik, bedste skuespil, bedste film – og bedste film efter publikums smag.

”Klasserne har denne gang skullet lave kortfilm ud fra temaet: En af de syv dødssynder. Det er der kommet mange vidt forskellige bud på”, siger Oliver Jon Christensen fra House of Creativity i en pressemeddelelse.

6. maj 2024 Kultur, Sønderborg

ComKean indtager Sønderborg Teater

6. maj 2024 Kultur

ComKean er klar med sit hidtil største show,Youtuber. Alle børnene vil være det. Forældrene forstår det ikke. ComKean ER det. Han er youtuber, og med flere end 200.000 abonnenter er han en af Danmarks største. Og nu kommer han rundt i hele landet med det største show, han nogensinde har lavet. Men det er ikke […]

Læs mere...