Virksomheder fik studerende serveret på et sølvfad

12. april 2018 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Studerende serveret på et sølvfad og grydeklare job og praktikophold var på dagens menu, da SDU Sønderborg og Erhvervsakademi Sydvest tirsdag inviterede til ’Business Lunch’ på Alsion.

Store, mellemstore og små virksomheder valfartede tirsdag til ’Business Lunch’ på Alsion, hvor de havde to timer til at netværke med studerende fra SDU Sønderborg og Erhvervsakademi Sydvest. Også de studerende mødte talstærkt op, og gældende for dem alle var, at de virkede betydeligt mere jobhungrende end sultne efter den lette anretning, som var stillet frem i dagens anledning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Business Lunch. Foto: SDU

“Det har været en stor succes. Jeg hører fra virksomhederne, at de studerende i høj grad har søgt fuldtidsjob, men også har været interesserede i praktikophold”, siger virksomhedskonsulent Patrizia Desogus fra SDU i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun er specielt glad for, at de unge studerende ikke kun har rettet henvendelse til de store virksomheder, som f.eks. Danfoss og Linak, men også til de noget mindre.

“Det viser, at vore studerende er åbne for de muligheder, der byder sig”.

Og ’Business Lunch’ virker rent faktisk.

Det er Malene Hugener Paulsen et lysende eksempel på. For et par år siden var hun én af de studerende, som gik rundt og forhørte sig hos virksomhederne ved selvsamme arrangement. Det udmøntede sig først i et praktikophold hos BHJ, sidenhen et bachelorprojekt, inden hun nu slutteligt fik tilbudt en fast stilling som HR Trainee.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg kan varmt anbefale en praktikplads i en virksomhed. Det giver bare noget andet end det man kan læse i bøgerne. I forbindelse med min praktik fandt jeg ud af, hvad jeg gerne vil arbejde med. Jeg vidste ikke i forvejen, hvor spændende HR er”, siger Malene Hugener Paulsen.

’Business Lunch’ varede to timer.

Det var anden gang, at SDU og Erhvervsakademi Sydvest sammen har inviteret til ’Business Lunch’ på Alsion.

23 virksomheder var mødt frem for at finde mulige personer til studiepraktik, studiejob, projekter og fuldtidsstillinger

Artiklen fortsætter under annoncen