Garanti for praktikplads vil få flere til at vælge håndværkeruddannelserne

24. juli 2018 REGIONALT Skrevet af: Ole Kæhler

Hvis unge får en garanti for en praktikplads, så vil langt flere vælge en erhvervsuddannelse. Det er konklusionen i en undersøgelse blandt folkeskoleelever i niende klasse foretaget af Tænketanken DEA, skriver Avisen.dk.

“Alle er enige om, at man gerne vil have flere til at tage en erhvervsuddannelse. Her er et klart forslag fra de unge til, hvad der kunne få dem til at tage en erhvervsuddannelse”, siger Sidse Frich Østergaard-Thygesen, seniorkonsulent i DEA.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Måske skulle man gentænke praktikplads-systemet. Hvis der er praktikpladsgaranti lokalt, for eksempel på uddannelsen som industritekniker eller som bager i Midtjylland, kunne de unge måske lokkes dertil med en kombination af erhvervsuddannelse og efterskole. I Schweiz er de unge fire dage i virksomheden og én dag på skolen – det kunne man også lade sig inspirere af”, siger Sidse Frich Østergaard-Thygesen.

28. april 2024 Frivillige, Sønderborg

Flere end 130 gik for Scleroseforeningen

28. april 2024 Frivillige

Inge Buhl fra Augustenborg var iblandt de flere rnd 130, der søndag gik en tur på enten godt to eller godt fire kilometer for at støtte Scleroseforeningen, som havde arrangeret turen, You Go. “Vi meldte os mest af alt for at støtte. At vejret så var fantastisk og gjorde turen ekstra god, er en sidegevinst”, […]

Læs mere...