Elever fra Teknisk Gymnasium Sønderjylland videre til DM i Teknologi og erhverscase

7. september 2018 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

To gymnasieelever fra Teknisk Gymnasium Sønderjylland har netop vundet regionsdelen af DM i Teknologi og erhvervscase 2018.  

Det som sikrede Cecilie Søndergaard og Maja Holm førstepladsen i konkurrencen, var de to pigers idé om genbrug af tekstil. Dermed styrer de nu direkte til finalen, hvor fem HTX-hold fra hver sin region skal kæmpe om at vinde hele DM.

Det sker på Børsen i København onsdag den 26. september.

Regionsmestrene i Teknologi og erhvervscase

Artiklen fortsætter under annoncen

Cecilie Søndergaard og Maja Holm stillede op i konkurrencen med deres idé om at genbruge tekstil og sy nyt af gammelt – en bæredygtig indsats, fordi fremstilling af tøj og tekstiler er ressourcetungt og meget miljøbelastende. Erstatter man indkøb af nyt tøj ved i stedet at genanvende, er energibesparelsen 15-30 gange så stor, som den energi, man kan hente ved at brænde tøjet, skriver EUC i en pressemeddelelse.

Cecilie Søndergaard og Maja Holm går til hverdag på det tekniske gymnasium i Aabenraa, men de har begge valgt faget design som tilvalg til deres studieretning BioScience – og designdelen foregår på EUC i Sønderborg, så et par dage om ugen pendler de fra Aabenraa.

8. maj 2024 112, Nordborg

Indbrudstyve stjal køleskabe

8. maj 2024 112

I løbet af weekenden har der været indbrud hos Nordborg Andelsboligforening og enten er tyvene kommet ind gennem en ulåst dør eller også har de haft en nøgle. “Det siger vi, fordi der ikke er spor, som viser, de er kommet ind på anden måde”, siger Chris Thorning Vesterdal fra Sønderborgs politi. “Der er stjålet […]

Læs mere...