Faglærerne Maria Vendelbo Madsen og Anni Tværvang har været med til at uddanne Sara Maliaraq H. Paviasen, ISS Blans Slagteri, Daniel Stief Hansen, Abena Aabenraa, Charlotte Laugesen, Kvickly Tønder, May Fristrup Wehner, Mad og Måltider Aabenraa, og Theresa Damsgaard Bøgh, EUC Syd, så de nu står med et svendebrev som ernæringsassistenter, skriver EUC Syd.
De nyuddannede vil typisk få arbejde i køkkener på plejehjem, hospitaler, skoler, døgninstitutioner eller i kantiner på store virksomheder.
Ernæringsassistenter sørger for, at de enkelte råvarer bliver sat sammen og produceret til et sundt og velsmagende måltid. De kender principperne bag forskellige diættyper og kan sammensætte, tilrettelægge og tilberede diæter og ernæringsrigtig kost.
Du kan anrette maden, så den er appetitlig og indbydende, og ved alt om, hvordan man bedst opbevarer råvarer og distribuerer tilberedt mad forsvarligt. Ernæringsassistemnter står med det daglige ansvar for kvalitet og fødevaresikkerhed på de mange ’kunders’ vegne.
Det tager 3½ år at blive ernæringsassistent og udstyret med svendebrev.