Musikken spiller igen på Alssundgymnasiet

26. november 2019 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Eleverne på de gymnasiale uddannelser er efter et endt grundforløb nu startet på deres studieretninger. En studieretning består af 2-3 fag inden for et specifikt fagområde, som for eksempel naturvidenskab eller sprog. Valget af studieretning er dermed med til at give de unges uddannelse en tydelig faglig profil.

Den mest populære studieretning på de almene gymnasier i hele Danmark er fortsat ”samfundsfag og engelsk” på A-niveau, som næsten en tredjedel af de nuværende elever foretrækker, men i de seneste år er interessen for de traditionelt mindre studieretninger begyndt at tage til.

Artiklen fortsætter under annoncen

En studieretning med musik

På Alssundgymnasiet Sønderborg har man eksempelvis oprettet en kreativ studieretning med musik og engelsk – med 20 elever i klassen. Et højt tal sammenlignet med tidligere, hvor den musikalske studieretning ikke altid er blevet oprettet. Det glæder skolens rektor Jeppe Kragelund.

”Vi har en markant og tydelig scienceprofil, som vi både er stolte af og glade for. Men man kan faktisk godt være god til mere end én ting. Ja, det ligger i selve dna’et i et stx-gymnasium, at man som elev møder og trives i mange forskellige faglige retninger. Vi er derfor meget glade for, at vores elever har taget så godt imod musikstudieretningen, som vi har arbejdet målrettet med det seneste år”, siger Jeppe Kragelund i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Musikken har løftet hele skolens sammenhold

Musikken er vigtig for et gymnasium, mener rektoren:

”Vi vil gerne skabe gode rammer for et kreativt musikmiljø, hvor også andre elevtyper end de naturvidenskabelige føler sig hjemme. Musikken kan noget særligt og påvirker stemningen og sammenholdet på hele gymnasiet. Vores fællessamlinger er blevet hyppigere og mere besøgte. Jeg tror, en stor del af æren tilfalder de musikalske indslag.”

 Et gymnasium skal rumme det hele

Artiklen fortsætter under annoncen

Alssundgymnasiet Sønderborg gik en klasse frem ved optaget i 2019, som også er en af grundene til, at man har kunnet oprette en kreativ studieretning. Nu vil Jeppe Kragelund også styrke de sproglige og samfundsfaglige områder.

”Det, at vi er et af landets stærkeste sciencegymnasier, skal ikke være en hindring for, at vi også kan være markante på de andre områder. Faktisk tværtimod. Vi skal bruge de gode erfaringer, vi har fra vores naturvidenskabelige studieretninger, for eksempel dem med fysik, kemi, bioteknologi og idræt, til at lave lige så attraktive og fagligt stærke uddannelsestilbud til de unge, der er interesserede i sprog og samfundsfag – og vi er allerede godt i gang med særlige sprogrejser, der ligger ud over de almindelige studieture og som skal styrke kendskabet til andre sprog, kulturer og samfund”, forklarer Jeppe Kragelund.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den mest søgte studieretning på AGS i 2019 er også ”Samfundsfag A – engelsk A”, mens idrætsstudieretningen er nummer to i rækken af mest søgte – og den er AGS det eneste stx-gymnasium i Sønderjylland der tilbyder.

 

30. april 2024 112, Sønderborg

Ung mand på elløbehjul set med ‘gevær’ på ryggen

30. april 2024 112

En foreløbig ukendt mand har tirsdag eftermiddag givet anledning til utryghed i Sønderborg midtby ved at køre rundt på et sort el-løbehjul medbringende et geværlignende genstand på ryggen. Vedkommende er iført sort bluse m. hvid stribe, sort vest og hvide sko, skriver politiets vagtchef på X. Et vidne fortæller til politiet, at han har stået […]

Læs mere...