Folkeskolernes matematiklærere skal på it-kursus

21. maj 2020 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

It er en væsentlig del af hvordan man løser matematiske problemstillinger i den virkelige verden. Nu sender Sønderborg Kommune samtlige matematiklærere på efteruddannelse, hvor der er fokus på anvendelsen af it-værktøjer i matematikundervisningen.

Ønsket er at styrke og højne børn og unges matematiske kompetencer i folkeskolen og derfor har Sønderborg Kommune søgt ’A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal’ om støtte til at give kommunens matematiklærere en faglig opkvalificering i matematik med it. Nu er der kommet positivt tilsagn fra fonden og læringsforløbene forventes at gå i gang i slutningen af året.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efteruddannelsen har blandt andet til formål at give lærerne den nødvendige tekniske baggrund for at anvende it-programmer som regneark, et geometriprogram og et Computer Algebra System, også kendt som et CAS-program.

Danmarks Matematiklærerforening skal stå for en del af undervisningen, der sammen med it har fokus på en anvendelsesorienteret og undersøgende tilgang til matematikundervisningen. Projektet er således i tråd med kommunens Helhedsplan for Kvalitet i Skole og Dagtilbud.

Artiklen fortsætter under annoncen

”En god og praktisk forståelse for matematik er rigtig vigtig at få fyldt i rygsækken, inden man forlader folkeskolen, fordi gode matematikkompetencer gør det lettere at gennemføre en ungdomsuddannelse. Det glæder mig meget, at vi kan sætte et så omfattende opkvalificeringsforløb i gang, der dels giver lærerne mulighed for at tilegne sig ny viden, men som også involverer de nuværende elever i et spændende forløb”, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Claus Klaris.

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

18. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Den første af fire gange Sjov & Musik gik glimrende

18. maj 2024 Kultur

Lørdag eftermiddag var der Sjov & Musik i Sønderborg og det foregik på Rønhaveplads, hvor enhver kunne nyde nogle timers gratis musik med glade amatørmusikere. Det er et hold borgere, socialt udsatte, hjemløse, de lige, de runde, de skæve og de firkantede, som i fællesskab har bygget en fest for fællesskabet og den er både […]

Læs mere...