Verdensmålsråd fik tøjcontainer fra Røde Kors ind på Det Blå Gymnasium

9. april 2022 Uddannelse Skrevet af: Redaktion

Hvis eleverne ikke vil komme til tøjcontaineren, så må tøjcontaineren komme til eleverne!

Det er tanken bag, at eleverne fra verdensmålsrådet på Det Blå Gymnasium i vinter henvendte sig til Røde Kors for at høre, om de ville sætte en tøjcontainer op på skolen. Det har nu resulteret i, at der står en tøjcontainer i skolegården.

”Lige som mange andre danskere køber vi generelt meget tøj, som vi kun går relativt lidt i. I stedet for at tøjet ligger bagerst i skabet, så kan elever og undervisere nu nemt tage en pose tøj med i skole og smide det i containeren på vej til time. På den måde kan andre få glæde af tøjet, når det bliver sat til salg i Røde Kors butikker, og nødhjælpsorganisationen kan tjene penge ind til at hjælpe i lande som for eksempel Ukraine”, siger verdensrådsmedlem Emma-Sofie Toft Sørensen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Andreas Jestrup Nyborg, som også er medlem af verdensmålsrådet, tilføjer:

”Ud over at vi kan støtte folk i nød gennem donation af tøj til Røde Kors, så skal containeren også fungere som inspiration til at reducere sit forbrug og benytte de mange genbrugsmuligheder, som findes. Vi har i verdensmålsrådet tidligere haft kampagner for at reducere vandforbruget og affaldssortering”.

28. april 2024 Kultur, Sønderborg

Igen en helt fantastisk velspillet folkBALTICA-koncert

28. april 2024 Kultur

Lørdag aften blev der spillet masser af folkmusik ved folkBALTICAs udsolgte åbningskoncert i Alsion og flere af tilskuerne nævnte, at de unge musikere på scenen gjorde det helt fantastisk – ikke mindst de unge kvinder, som trådte frem og sang. Albin Paulus, Årets huskunstner, fik også vist, hvor godt han mestrede sine usædvanlige instrumenter. Inden […]

Læs mere...