FV22: Det skal være slut med at fyre for gråspurvene i Sønderborg

Jesper Højmark Esbensen, Konservative. Pressefoto
Jesper Højmark Esbensen, Konservative. Pressefoto
8. oktober 2022 FV22 Skrevet af: Ole Kæhler

Folketingskandidat Jesper Højmark Esbensen, Konservative, skriver:

For tiden er det virkeligt vigtigt at holde øje med varmen. For det er hundedyrt at fyre for gråspurvene. Når vi skal reducere CO2-udledningen er det allervigtigste at spare på energien. Energi der ikke bliver brugt, skal ikke fremstilles. Det giver en mindre CO2-udledning og færre vindmøller at se på.

Derfor foreslår det Konservative Folkeparti, at du skal belønnes, hvis du isolerer dit hus. For det første løft i energimærkningen af dit hus får du 20.000 kroner og for de efterfølgende 10.000 kroner yderligt. Så løfter du dit hus tre mærker fra f.eks. F til C får du 40.000 kroner for det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er en rigtig investering at gennemføre. For hvert eneste år efter at den er gennemført, vil man spare på energiregningen og CO2-udledningen. I Sønderborg er det 65 procent af parcel-, række – og stuehuse, der har et energimærke på D eller derunder. Det er værre end landsgennemsnittet, der ligger på 59 procent og det i en kommune, der igennem en lang række år har arbejdet på at blive klimaneutral.

Det vil også være en af de sikreste måder at få energipriserne ned på. Krigen i Ukraine og de sprængte gasrør bliver ikke repareret lige med det samme, så gasprisen og dermed energipriserne vil være høje i lang tid fremover.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ordningen vil hjælpe den enkelt familie i gang med at træffe de rigtige beslutninger.

30. april 2024 Erhverv, Nordborg

Mikkel Friis-Thomsen er ny kommunikationschef i Danfoss

30. april 2024 Erhverv

Mikkel Friis-Thomsen bliver en del af Danfoss Group Communications & Public Affairs under ledelse af Kasper Elbjørn. Mikkel Friis-Thomsen er en velbevandret kommunikationsleder med erfaring i at drive kommunikationen i virksomheder med høj vækst og ambitiøse bæredygtighedsplaner. Mikkel har bl.a. drevet vellykkede internationale kommunikationsindsatser i både Vestas og Sydbank. Senest har han som chef for […]

Læs mere...