På fredag skal skoleelever flytte rundt på brikkerne

Pressefoto
Pressefoto
7. februar 2023 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

1.092 elever fra fem lokale skoler spiller hjernen stærk på Skolernes Skakdag – hjernens motionsdag på fredag, hvor fællesskabet og nye veje til læring står i centrum når brikker og brætter for en dag erstatter penalhuse og skolebøger.

I alt deltager 47.515 elever fra 313 skoler på Skolernes Skakdag – hjernens motionsdag, og det er ny rekord.

Skoleskak er en del af hverdagen på hver tredje skole i Danmark. Forskning har vist, at skoleskak hjælper de unge til mere ro, koncentration og gør dem bedre til matematik, skriver arrangørerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hanne Lauridsen, Skoleskakansvarlig, Augustenborg Skole:

”På Augustenborg skole glæder vi os – traditionen tro – til at give den gas på Skolernes Skakdag. Klasserne har jævnligt øvet sig i timerne. Børnene har nydt at prøve hinanden af på ’hjernekraft’ og tålmodighed”, siger Hanne Lauridsen fra Augustenborg Skole.

I Sønderborg Kommune deltager elever fra: Augustenborg Skole, Dybbøl-Skolen, FGU Sønderjylland, Hørup Centralskole og Sønderskov-Skolen.

9. maj 2024 Samfund, Sønderborg

Hvad med badebroen ved Fluepapiret?

9. maj 2024 Samfund

Hvad med badebroen? Sådan er der mange mennesker, der spørger Tom Sivertsen, når de besøger Strandens Ishus Badebroen ved Fluepapiret blev hårdt ramt af efterårets stormflod og i takt med, at foråret gik, så begyndte ejeren af Strandens Ishus at blive bekymret for, om der i det hele taget kommer en ny bro. “Heldigvis har […]

Læs mere...