Dybbøl Efterskole er klar til rejsegilde

Nyt køkken og spisesal. Foto: Dybbøl Efterskole
Nyt køkken og spisesal. Foto: Dybbøl Efterskole
4. april 2023 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Det er gået stærkt siden det første spadestik og ny samlingsbygning med spisesal og køkken på Dybbøl Efterskole er ved at tage form, og det unikke byggeri bliver tydeligere uge for uge. Og fredag den 14. april klokken 11:30 fejres håndværkerne med et rejsegilde.

Dybbøl Efterskole har med byggeriet en mission om at tilbyde elever med særlige læringsforudsætninger, faglig og menneskelig udvikling i et forpligtende, dannende fællesskab. Ambitionen er at skabe et nyt, centralt samlingspunkt med køkken, spisesal og ankomstområde, hvor viden om specialpædagogik og trivsel smelter sammen med arkitekturen. Overskriften for projektet er: Fællesskab, trivsel og maddannelse i nye rammer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Byggeriet er helt fra starten udviklet med fokus på at skabe øget mental sundhed blandt eleverne. Hvor spisesituationen i dag for især de sårbare elever på Dybbøl Efterskole er anstrengende, stressende og for nogle få helt uoverkommeligt, så skal de nye rammer sikre, at alle elever, uanset deres særlige behov, kan finde ro i madoplevelsen og fællesskabet, skriver efterskolen.

Rejsegildet markerer et vellykket samarbejde med arkitekter, rådgivere, ingeniører og håndværkere, der nu går ind i projektets afsluttende fase, så selve byggeriet kan stå færdigt efter planen til efteråret. Medier er velkommen til at deltage i rejsegildet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Om Dybbøl Efterskole

Dybbøl Efterskole er en specialefterskole, hvis formål er at tilbyde undervisning og et efterskoleophold til unge med specifikke og generelle indlæringsvanskeligheder. Skolen ønsker i fremtiden at styrke elevernes trivsel, sociale og faglige dannelse i forbindelse med måltider og madlavning.

16. maj 2024 Erhverv, Sønderborg

Restaurant Colosseum klar med god sønderjysk mad til turisterne

16. maj 2024 Erhverv

I køkkenet på Restaurant Colosseum ved Havnepromenaden har restauratør og køkkenchef Ali Abu Fadel Moussa, som tog sin kokkeuddannelse i København, travlt med at lave mad til gæsterne, mens han fortæller, at selvom turistsæsonen ikke rigtigt er begyndt, så er der allerede mange turister i byen. “En del af dem kommer på Colosseum, fordi lokale […]

Læs mere...