Grænsekontrol: Danmark bruger ikke muligheden

14. oktober 2014 112 Skrevet af: Ole Kæhler

I juli 2012 afsagde EU-Domstolen ifølge Jyllands-Posten en dom om grænsekontrol, som betød, at Danmark og andre EU-lande fik mulighed for at gennemføre systematiske grænsekontroller.grænse

Artiklen fortsætter under annoncen

Domstolen blåstemplede en hollandsk model, hvor politiet systematisk og præventivt kan standse personer i biler, i tog og i lufthavne og kontrollere deres identitet, nationalitet og opholdsret.

I Danmark kontrollerer politiet kun, hvis der er mistanke om ulovlige forhold.

Artiklen fortsætter under annoncen

Professor i europæisk politik ved Københavns Universitet Peter Nedergaard siger, at embedsmænd har kendt til dommen i to år og har orienteret regeringen om den.

“Men enten har regeringen ikke ønsket at øge kontrollen, eller også har dens egen kritik af VKO’s tidligere forsøg på at øge kontrollen gjort den blind for mulighederne, som EU-Domstolen har givet”, siger han til avisen.

5. maj 2024 112, Sønderborg

Ild i en varebil

5. maj 2024 112

Lørdag aften kørte brandbiler fra Station Sønderborg til Sjællandsgade i Sønderborg, fordi der var kommet et opkald om, at en bil stod i flammer. “Det var en varevogn og vi slukkede ilden og vendte retur igen”, siger Beredskab Sønderborgs indsatsleder, Henrik Jacobsen til SønderborgNYT. Her er der billeder fra branden.

Læs mere...