Drastisk fald i antallet af indbrud

Arkivfoto
Arkivfoto
24. oktober 2014 112 Skrevet af: Ole Kæhler

Til trods for, at der i nyhederne her på Sønderborgnyt dagligt har været artikler om villaindbrud, viser en dugfrisk opgørelse, som Peter Baum, vicepolitiinspektør ved Lokalpolitiet i Sønderborg, har lavet for SønderborgNyt, at indbrudstyvene også holdt efterårsferie i uge 42.

“Sammenlignet med 2013 kan vi notere ikke mindre end 66 procent færre anmeldelser med hensyn til indbrud i beboelse”, siger en meget tilfreds Peter Baum.

Mens der i efterårsferien sidste år blev anmeldt 62 indbrud i beboelse (55 i villaer og syv i lejligheder), nåede tallet i år “kun” op på 20 – alle i villaer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selv om det kunne være fristende for politiet at tage hele æren for det drastiske fald i antallet af indbrud, sender Peter Baum størstedelen af æren videre:

“Vi ser for alvor virkningen af nabohjælp nu, ligesom folk også er blevet langt bedre til at sikre sig med alarmer på deres huse. Vi ved, at alarmene stresser indbrudstyvene, så de stikker af med det samme eller måske kun lige snupper den lampe, de kan se på et bord. For tyvene kan jo ikke vide, hvem alarmen gå videre til – om det måske er til en nabo, der måske pludselig dukker op,” siger Peter Baum.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune er ikke den eneste, der oplevede et fald i efterårsferien hvad angår indbrud i beboelse. Politiet i Syd-og Sønderjylland har haft en intern videokonference om netop indbrud, og her var der ifølge Peter Baum en tydelig nedadgående tendens i stort set hele politikredsen.

Her blev der brudt ind

Augustenborg: 2.  Sundeved: 2. Dybbøl: 4. Sønderborg: 10. Gråsten/Rinkenæs: 2. Opgørelsen er lavet i tidsrummet fra lørdag den 11. oktober til søndag den 19. oktober begge dage inkl.

5. maj 2024 112, Sønderborg

Cyklist i solouheld

5. maj 2024 112

Søndag middag væltede en 19-årig mand, som kørte på cykel pludseligt på Skovvej i Sønderborg. “Han begyndte at få kramper”, siger et vidne til SønderborgNYT og tilføjer, at det kan være et epilepsianfald. Politiet kom også til stedet og det samme gjorde en ambulance. “Den unge mand blev kørt til sygehuset, men det lader ikke […]

Læs mere...