Travel ALott: Rejs ud i verden inden studietiden

20. juli 2015 REGIONALT Skrevet af: Ole Kæhler

Der er rigtigt mange unge mennesker, som tager direkte på universitet eller andre højere læreanstalter lige efter gymnasiet. En del kommer ind på drømmestudiet. Andre ikke. Der er også dem, der efter et år med bøgerne opdager, at de hellere vil noget andet.

Joan Lott Carlsen sikrer trygheden for unge, der vil opleve Australien eller andre steder i verden.

Joan Lott Carlsen sikrer trygheden for unge, der vil opleve Australien eller andre steder i verden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg synes, det giver god mening at give sig god tid til at vælge, hvad det er, man har lyst til, inden man vælger sit studie eller sin uddannelse”, siger Joan Lott Carlsen til SønderborgNYT. Hun er ejer af ALOTT i Sønderborg, der sender unge mennesker ud i verden i jobs eller praktik.

“Tidligere havde vi det såkaldte fjumreår, hvor de unge rejste rundt med rygsæk, inden de tilmeldte sig en uddannelse. Men nu ser vi, der er unge, der fjumrer efter et år på universitetet”, siger Joan Lott Carlsen, der ser langt mere mening i at rejse ud og bruge tiden på at opleve og samtidig prøve nogle ting af, der styrker ens uddannelsesvalg. Det er godt med tid til at tænke, inden der vælges.

Artiklen fortsætter under annoncen

Trygge rejsepakker

Hos Travel ALOTT er der rejsepakker med lønnet eller ulønnet praktik til mange steder i verden og al erfaring viser, at der er rigtig god mening i at vælge ulønnet praktik, fordi værterne gør sig virkeligt umage for at sikre den unge får en rigtig god oplevelse.

“Hvis man er på lønningslisten, så kommer man også til at lave alt det kedelige”, siger Joan Lott Carlsen.ImageProxy (1)

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun fortæller, at rigtigt mange unge landmænd rejser til Australien og USA, hvor de arbejder på nogle store farme.

“Der er varmt og det er hårdt, men alt sliddet glemmes, når den unge sidder med ved bålet om aftenen”, siger Joan Lott Carlsen og tilføjer, at det giver gode penge.

Når du køber en rejse hos ALOTT, så er det både trygt at rejse ud og også med garanti for, at du kommer i relevant praktik. Joan Lott Carlsen har et meget tæt samarbejde med praktikstederne.

Fra Gråsten til USA

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke så let at finde job i dansk landbrug som tidligere, så for de unge gælder det om at skille sig ud fra de andre ansøgere.ImageProxy

“Og derfor tog otte unge fra Gråsten Landbrugsskole til USA, så de kunne få nogle af de helt store farme skrevet på deres CV”, siger Joan Lott Carlsen. Hun fortæller, der også er en lille håndfuld unge, der har været i Guinea i Sydamerika for at drive kvæg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det var fire unge mænd og en pige. De fik så stor en oplevelse, at de vil tilbage igen. De fortalte, at derovre kører alting mere roligt end det tempo vi har herhjemme”, siger Joan Lott Carlsen.

Flere forskellige ophold

“Inden længe tager tre piger til Australien i praktik og vi garanterer, de oplever noget relevant”, siger Joan Lott Carlsen. Udover at de unge kommer til at lave de ting, som de satser på, så lærer de også om den kultur, der er Australien.ImageProxy (2)

“Der er blandt andet en pige, der skal arbejde med at markedsføre luksusyacht-rejser”, siger Joan Lott Carlsen, der har oplevet, hvor meget det modner unge mennesker, at de rejser ud.

“De bliver meget selvstændige, fordi de må tage de udfordringer, som dukker op og få det bedste ud af dem. Sådan er det, når man pludselig er et fremmed sted med en helt anden kultur end den, som man kender”, siger Joan Lott Carlsen. Netop det at klare de ting, der er krævende, giver udvikling.

Afrika hitter

Gennem flere år har danske unge været i Shamwari, hvor der arbejdes for at redde bestanden af vilde dyr i Afrika.

“Vi sender unge til Shamwari og andre naturprojekter, så de kan få lov til at klappe løveunger og se The Big Five”, siger Joan Carlsen.682-97219-29862

SønderborgNYT har tidligere talt med en ung pige, der har været blandt de vilde dyr i Afrika. Det kan du læse mere om HER.

At tage ophold i udlandet er det samme som at forbedre sine muligheder for både studie og job – samtidig med at du får en på opleveren!

“Uanset om du skal have din praktik i udlandet, vil forbedre dine engelskkundskaber som au pair i USA, arbejde frivilligt med vilde dyr i Afrika, afprøve dine evner som engelsklærer i Kina eller bare have at sabbatår som backpacker i Australien, New Zealand eller Canada, så kan vi hjælpe”, siger Joan Lott Carlsen, der har sin store vifte med rejsetilbud på hjemmesiden alott.dk

ALOTT er specialister i at arrangere Working Holiday ophold. Med mange års erfaring og tusindvis af glade joandeltagere, ved de hvad de gør, når de arrangerer dit livs rejse.  Medarbejderne hos ALOTT gør alt, for at din store rejse skal blive en god oplevelse. De kender deres destinationer og samarbejdspartnere godt,

 

 

30. april 2024 Erhverv, Sydals

Brugsuddeler glæder sig over Kegnæsvej åbnes igen

30. april 2024 Erhverv

Gennem længere tid har der været vejarbejde på Kegnæsvej i Skovby, men på fredag åbnes vejen igen for trafik. “Der bliver lagt asfalt på torsdag og fra fredag kan der køres på vejen”, siger brugsuddeleler Hansjørgen Bonde fra Dagli’ Brugsen i Skovby til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at vejarbejdet har været udfordring. “Og så har […]

Læs mere...