Byrådet gør klar til at fyre dagplejere

21. august 2015 Sundeved Skrevet af: Ole Kæhler

Der er lagt op til afskedigelser i dagplejen, såfremt Børne- og Uddannelsesudvalget godkender forslaget i det netop udsendte høringsmateriale, skriver FOA i en pressemeddelelse.

I forlængelse af et netop afholdt dialogmøde på Scandic Hotel i Sønderborg med 145 dagplejere, dagplejepædagoger og daglige pædagogiske ledere og forældrerådsrepræsentanter, lyder meldingen fra FOA, at forældrene har valgt dagplejen grundet det nære, hjemlige miljø i små grupper og at gæstedagplejeordningen fortsat er en naturlig integreret del af dagplejen. images

Artiklen fortsætter under annoncen

Sektorformand i pædagogisk sektor Gitte Mikkelsen siger:

”Jeg undrer mig over, at FOA fra starten ikke er blevet involveret i processen op til ledelsens forslag omkring effektiviseringerne i dagplejen.  Vi kunne sammen have drøftet andre løsninger i dialog med ledelsen og politikerne, som kunne være med til at bevare arbejdspladserne i dagplejen.”

Forslaget er til høring frem til den 6. oktober og fremsættes på byrådsmøde i december 2015.

FOA har taget initiativ til at invitere Børne- og Uddannelsesudvalget til en dialog med sektorbestyrelsen, fællestillidsrepræsentant og tillidsrepræsentanter for dagplejerne, dagplejepædagogerne og daglige pædagogiske ledere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det ser ikke ud til at Børne- og Uddannelsesudvalgets politikere er særlig interesserede i at møde FOA, står der i pressemeddelelsen.

Formanden for udvalget Erik Lorenzen er dog som altid villig til en dialog, hvilket FOAs sektorbestyrelse hilser velkommen.

 

8. maj 2024 Erhverv, Nordborg

Vindmølleparken i Lillebælt er et skridt tættere på

8. maj 2024 Erhverv

Projektet for Lillebælt Syd Vindmøllepark omfatter landanlæg i form af tre stationer og nedgravede kabler, der skal sikre tilslutning af VE-strøm til det overordnede elnet. Projektet har krævet, at der for hver af de tre stationer blev lavet et plangrundlag bestående af lokalplan, kommuneplantillæg og miljøvurdering af planerne. De tre stationer har således kørt i […]

Læs mere...