Leif Maibom bliver den 15. modtager af Harlekin-prisen

Arkivfoto af Johnna og Leif Maibom. Foto: Ole Kæhler
Arkivfoto af Johnna og Leif Maibom. Foto: Ole Kæhler
17. januar 2017 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Tirsdag den 28. februar modtager en af Danmarks største revykonger, Leif Maibom, Harlekin Prisen 2017 i Aalborg Kongres & Kultur Center. Leif Maibom bliver den 15. modtager af prisen, som er indstiftet af  Aalborg Kongres & Kultur Center ved direktør Ernst Trillingsgaard.

Revyforfatter, skuespiller, instruktør, direktør, sangskriver, klummeskribent, prisvinder. Leif Maibom kan i en alder af 65 år se tilbage på en yderst succesfuld karriere. Størst er det nok, at han sammen med sin kone Johnna har etableret og drevet Sønderborg Sommer Revy til at blive en af Danmarks største og populæreste sommerrevyer med over 20.000 solgte billetter pr. sæson. Også i Aalborg har han gjort sig flot bemærket, da han har medvirket i Aalborg Vinterrevy hele fem gange i 2002, 2005, 2006, 2010 og 2013, alle fem gange også som instruktør.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udover selv at stå på scenen som skuespiller i utallige revyer, blandt andet den årlige Sønderborg Sommer Revy siden begyndelsen i 1982 og i Aalborg Vinterrevy, har Leif Maibom etableret sig som en af Danmarks bedste revyforfattere. Han har skrevet tekster til alle de store revyer i landet, og har modtaget prisen som Årets Revyforfatter i både 1995 og 2000 ved Revyernes Revy samt været nomineret utallige gange.

Ikke uddannet skuespiller

Egentlig er Leif Maibom slet ikke uddannet skuespiller. Han er lærer, men satsede fuldt ud på sin store drøm om at arbejde med revy. Han lovede sin kone Johnna, at han ville kunne leve af vand og grød, hvis han kunne realisere sin drøm. Hun bakkede ham op – endda så meget, at hun også opsagde sit job som lærer – og indgik et revymakkerskab sammen med ham. Og dermed var grundlaget for Sønderborg Sommer Revy skabt. Et grundlag som det arbejdsomme makkerpar har drevet til en stor succes – og dermed er det nok blevet til lidt mere end blot vand og grød.

Artiklen fortsætter under annoncen

Leif Maibom har udover sin revykarriere skrevet tekster til satire, drama og en musical samt ageret klummeskriver på Familie Journal. Han har medvirket i flere tv-programmer, skrevet sange til sangerinder som Lene Siel, Birthe Kjær og Anne Cathrine Herdorff, og i 2011 skabte han DK Turné Teater sammen med sine gode venner Flemming Jensen og Flemming Krøll. De har siden været på flere turneer rundt i landet.

“Leif Maibom modtager Harlekin Prisen for sin flotte præstation med at arbejde sig op og få skabt sig et kendt navn på den danske revyscene og ikke mindst et stærkt revy-brand uden en uddannelse som skuespiller. Leif Maibom har gennem karrieren arbejdet tæt sammen med nye skuespillere i revyfaget, hvor han både har været en god støtte og et forbillede for dem”, siger Ernst Trillingsgaard, direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tidligere er Harlekin Prisen tildelt Frits Helmuth (2003), Lisbet Dahl (2004), Ulf Pilgaard (2005), Søren Østergaard (2006), Kurt Ravn (2007), Niels Olsen (2008), Malene Schwartz (2009), Susse Wold (2010), Ghita Nørby (2011), Tommy Kenter (2012), Per Pallesen (2013), Flemming Jensen (2014), Henrik Lykkegaard (2015) og Ole Thestrup (2016).