Slottet åbnede dørene til dansk-tysk børnekunstudstilling

14. april 2017 GALLERIER Skrevet af: Ole Kæhler

Fredag formiddag blev malerier og tegninger fra seks skoleklasser fra tre danske og to tyske skoler vist frem for børnenes familier og anre interesserede.

Og ligesom ved at andre kunstudsytillinger, så blev der holdt fernisering med tale og også musik.

“Nu skal i gå rundt og se børnenes værker, som er lavet i et samarbejde med dansk og tysktalende børn, der blandt andet lærte om en del rigtigt gamle ting, som de bagefter skulle tegne og male”, sagde Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti i sin tale.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Ridersalen, som huser udstillingen, var der gjort klar til at andre børn kunne prøve kræfter med billedkunsten – og det var især de allermindste børn, der straks greb en farveblyant og holdt den på en tør akvarelfarve et øjeblik – og så tegnede de ellers på livet løs.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

3. maj 2024 112, Sønderborg

Seks mand slog og sparkede 15-årig dreng

3. maj 2024 112

Torsdag aften klokken 20 blev en 15-årig dreng smidt til jorden af seks personer, som derefter sparkede ham i hovedet og i maven. “Episoden fandt sted tæt på EUC Syds parkeringsplads på Ørstedsgade i Sønderborg”, siger Chris Thorning Vesterdal fra det lokale politi. “Ifølge offeret, så skyldes episoden, at de seks, der sparkede, mente, at […]

Læs mere...