EASV: Finansøkonom-uddannelsen er den mest populære

6. juli 2017 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Det allerførste hold finansøkonomer er netop dimitteret i Sønderborg og efter sommerferien håber flere end 35 forventningsfulde ansøgere, at de også kan gå i gang med den populære uddannelse.

Det er kun to år siden, at Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg for første gang bød et hold finansøkonomer velkommen. Det glæder derfor rektor Henrik Larsen, at finansøkonomuddannelsen stadig er populær blandt de unge, der har søgt uddannelse.

”Når uddannelsen på tredjeåret holder samme niveau som sidste år, viser det, at vi har ramt plet, da vi valgte at starte uddannelsen i Sønderborg. Erhvervslivet har taget godt imod vores studerende, og de studerende er efterspurgte”, siger Henrik Larsen i en pressemeddelelse. 

Artiklen fortsætter under annoncen

Gode jobmuligheder

Uddannelsen til finansøkonom giver de unge gode kort på hånden, når de er færdiguddannede. Kun 8 % af de nyuddannede finansøkonomer er arbejdsløse ifølge tal fra uddannelses- og forskningsministeriet*.

 ”Der er efterspørgsel på finansøkonomer. I mange år har de især fået job i det private, men det offentlige har i de sidste par år også fået øjnene op for finansøkonomerne, og det betyder, at der kommer flere jobmuligheder for vores dimittender”, siger Sonnich Jensen, der er uddannelsesansvarlig for finansøkonomuddannelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Uddannelse fastholder de unge i regionen

I og omkring Sønderborg er erhvervslivet glade for at finansøkonomuddannelsen har slået rødder.

“Det har en kæmpebetydning for os og for områdets erhvervsliv generelt, at EASV har base i Sønderborg. Det gør, at mange af de unge, som bor i det syd- og sønderjyske kan få både uddannelse, praktikplads og job, uden at de behøver at flytte væk fra området. Dermed hjælper det også virksomhederne, der traditionelt har udfordringer med at tiltrække nyuddannet arbejdskraft til vores del af Danmark”,

Artiklen fortsætter under annoncen

Det har filialdirektør i Nordea i Sønderborg Søren Frilund tidligere udtalt.

Serviceøkonomuddannelsen godt fra start

Fra september udbyder Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg for første gang uddannelsen til serviceøkonom. 22 har søgt ind på uddannelsen som deres første prioritet.

Vi er glade for, at så mange har interesse for serviceøkonomuddannelsen. Erhvervslivet efterspørger kvalificeret arbejdskraft inden for servicebranchen i området, og udviklingen er allerede godt i gang. Fra Alsion kan vi jo se over på den anden side af Alssund, og følge med i byggeriet af hotel Alsik, som et levende bevis på, at Sønderborg får endnu mere fokus på service, turisme og events i fremtiden”, siger rektor Henrik Larsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stadig mulighed for at læse videre

Har man ikke fået søgt i tide eller har man fået afslag på sin ansøgning er det efter den 28. juli muligt at søge ind på de uddannelser, hvor der stadig er ledige pladser, ligesom der kan komme nogle pladser, hvis en ansøger vælger at takke nej til den tilbudte studieplads.

Det er muligt at træffe studievejleder Dorte Berndt mandag den 31. juli og tirsdag den 1. august kl. 12-15 på Alsion 2.

 

30. april 2024 112, Sønderborg

Ung mand på elløbehjul set med ‘gevær’ på ryggen

30. april 2024 112

En foreløbig ukendt mand har tirsdag eftermiddag givet anledning til utryghed i Sønderborg midtby ved at køre rundt på et sort el-løbehjul medbringende et geværlignende genstand på ryggen. Vedkommende er iført sort bluse m. hvid stribe, sort vest og hvide sko, skriver politiets vagtchef på X. Et vidne fortæller til politiet, at han har stået […]

Læs mere...