Franske Alexandra Macario er snart udlært gennem IBC 360s Ny Mesterlære

16. marts 2018 Uddannelse

Til sommer er franske Alexandra Macario færdig med sin handelsuddannelse på IBCs Ny Mesterlære, der har lånt lokaler og it-udstyr på EUC Syd i Sønderborg.

“IBC er et digitalt læringscenter, hvor eleverne arbejder selvstændigt ved siden af deres virksomhedspraktik”, siger underviser Martin Godt til SønderborgNYT.

Alexandra Macario er i praktik i en virksomhed i Padborg og hun drømmer om at få et job, hvor hun skal arbejde med salg. I Padborg har hun været rundt i flere afdelinger i virksomheden. Det meste af hendes uddannelse foregår i virksomheden, mens enkelte skolefag tages på EUC Syd i Sønderborg i IBC 360s åbne digitale læringscenter.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og vi har rettet teoriforløbene ind, så de passer med det, som hun laver i sin praktik”, siger Martin Godt. Han fortæller videre, at han er indenfor rækkevidde, hvis hans elev har brug for hjælp, når hun sidder foran skærmen og gennemgår al den teori, der hører til hendes uddannelse.

Fire år i Danmark

Alexandra Macario og hendes mand kom til Sønderborg fra Marseilles for fire år siden.

Alexandra Marcao og Martin Godt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Min mand arbejdede på en virksomhed i Marseilles og den blev købt op af et Sønderborg-firma. Han blev tilbudt at flytte med til Sønderborg og det sagde han ja til”, siger Alexandra Macario, som taler rimeligt godt dansk.

“Jeg har været på sprogskole. Desuden har det gavnet mit sprog, jeg har arbejdet på Hotel Europa og ikke mindst i baren på Sundhalle her i Sønderborg”, siger hun.

Dejligt at være på EUC

Alexandra Macario er glad for, at IBC er i Sønderborg.

“For det første slipper jeg for at pendle til Aabenraa eller Fredericia – og for det andet er jeg tæt på min 2-årige datter, når hun er i vuggestue”, siger Alexandra Macario, som fortæller, at hun og manden har en dansk vennekreds og at hun også spiller håndbold.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den franske kvinde er færdiguddannet til sommer.

Du kan læse mere om IBCs uddannelser HER

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk