Åbent hus på AGS – unge oplevede gymnasiet uden at få nærkonakt

22. januar 2021 Uddannelse

Der er ikke længe til, inden alle de skoleelever, som forlader 9. klasse, skal vælge, hvilken ungdomsuddannelse der er den rigtige for dem og også, hvor de vil tage den. Derfor plejer Alssundgymnaiet, AGS, og de øvrige uddannelsessteder at invitere til åbent hus.

“Men vi kunne ikke åbne dørene og holde åbent hus i år og derfor fik vi lavet en online-version af åbent hus og den gik i luften torsdag aften”, siger lektor Kasper C. Larsen til SønderborgNYT.

I udsendelsen guidede nuværende gymnasieelever rundt på skolen og der blev fortalt om alt det, som er muligt på AGS.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi var lidt spændte på, om vi blev udfordret på teknikken, men alting gik præcis, som vi havde håbet. Eleverne gik rundt som en slags udsendte reprotere og de stillede videre til hinanden. Og heldigvis fulgte skiftene mellem kameraerne med undervejs”, siger Kasper C. Larsen.

På AGS er der optimisme, når der tales om tilgangen af nye elever.

“Det er vi altid og optimismen er ikke blevet mindre efter, at vi har sat musik på skemaet”, siger lektoren.

Et godt råd

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis du er en af de mange, som vil have en studentereksamen, så skal du ikke bare vælge det første og det bedste sted, du tænker på.

“Det er vigtigt, at de unge vælger det uddannelsessted, som de føler, er det rigtige for dem. Og det er jo ikke sikkert, at det er samme sted, som vennerne fra folkeskolen vælger”, siger Kasper C. Larsen.

Du kan se AGS’ udsendelse her på gymnasiets hjemmeside.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Politik

Kulturnatten skal organiseres på en anden måde

2. februar 2023 Kultur

Kultur & Idrætsnatten har været organiseret på samme måde siden 1997 og nu synes de folkevalgte i Udvalget for Kultur, Idræts og Medborgerskab, at det skal gøres anderledes. “Vi vil gerne have, at Kulturnatten breder sig op i midtbyen og også, at den involverer handlen”, siger udvalgsformand Christel Leiendecker til SønderborgNYT. I de tidligere år […]

Læs mere...