Aase Nyegaard stopper i politik – borgmesteren takker for samarbejdet

5. maj 2021 KV21

Fælleslistens eneste byrådsmedlem og tidligere borgmester, Aase Nyegaard, har bestemt sig for ikke at genopstille til kommunalvalget til november.

Når byrådsperioden slutter med årets udgang, takker den tidligere borgmester, i både Augustenborg og Sønderborg, og nuværende formand for Teknik- og Miljøudvalget af og vil bruge tiden på bestyrelsesarbejde blandt andet Elstrup Mølle og familien med snart seks børnebørn.

Aase Nyegaard nåede at være borgmester i både tidligere Augustenborg Kommune fra 2002 til 2005 og i den sammenlagte Sønderborg Kommune i perioden 2010 til 2013 efter et kanonvalg til Fælleslisten i 2009, der gav hele otte mandater.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden er det dog gået tilbage for Fælleslisten, som ved valget i 2013 fik to mandater i Byrådet og igen i 2017, hvor Aase Nyegaard blev den eneste fra Fælleslisten, der fik en taburet i Byrådssalen.

”Aase Nyegaard har brugt hele 24 år af sit liv på at arbejde for fællesskabet og hun kan gå med ryggen ret efter sådan en indsats – og om man politisk er enig eller uenig med hende, så bør man anerkende den indsats”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT og tilføjer, at Aase Nyegaard har været med gennem opbygningen af den nye kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aase Nyegaard og Fælleslisten har været en del af den flertalsgruppe, som gennem snart otte år har stået bag borgmester Erik Lauritzen og han takker for samarbejdet.

”Jeg vil gerne sige tak for samarbejdet – og især for Aase Nyegaards indsats som formand for Teknik- og Miljøudvalgets. Det plejer at være en udskældt post, men har stået på mål for tingene”, siger borgmesteren.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Autocampere får nye p-pladser – det skal få dem væk fra Slotskajen

30. juni 2022 Samfund

Politikerne i Teknik-, By- og Boligudvalget har tilbage i februar udpeget tre områder, som i en forsøgsperiode skal fungere som P-plads for autocampere og trække autocamperne væk fra Slotskajen. “Forvaltningen har fundet otte områder og vi valgte de tre af dem”, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. Hun fortæller, at det vigtige er, at pladserne […]

Læs mere...