Adgangskrav bremser frafald på erhvervsskoler

22. oktober 2015 REGIONALT Skrevet af: Ole Kæhler

Med de seneste optag af tusinder af nye og motiverede elever er landets erhvervsskoler tilsyneladende i fuld færd med at bremse en årelang negativ spiral med dårligt image og massivt elevfrafald på erhversuddannelserne.

EUC måler eleverne og tager dem ind, der har en chance for at gennemføre.

EUC måler eleverne og tager dem ind, der har en chance for at gennemføre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nye tal og enslydende vurderinger fra erhvervsskolerne peger på, at reformen af erhvervsuddannelserne og de nye omdiskuterede adgangskrav, der blev taget i brug i august, er med til at sikre langt mere motiverede elever, der har tænkt sig at gennemføre uddannelsen og ikke falder fra for et godt ord.

Artiklen fortsætter under annoncen

350 ud af 10.775 er faldet fra

En undersøgelse, som Danske Erhvervsskoler har foretaget blandt 66 erhvervsskoler, viser, at der i september samlet set var tale om et frafald på 3,2 pct. af de elever, der blev optaget på en erhvervsuddannelse efter sommerferien. Det svarer til, at 350 ud af i alt 10.775 elever er faldet fra – eller i gennemsnit fem elever pr. skole.

20. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

LEGO blev trækplastret til Forskningens Døgn

20. april 2024 Uddannelse

Lørdag har SDU i Sønderborg åbnet dørene for Forskningens Døgn frem til klokken 13 – og det er en landsdækkende festival, hvor universiteter, forskningsinstitutioner og videnskabens virksomheder inviterer alle interesserede til at opleve, diskutere og få indblik i forskernes arbejde – og der var et spændende program på SDU i Alsion, hvor der blev appelleret […]

Læs mere...