Adventure Race: 300 unge til lands, til vands og i luften

8. oktober 2019 Broager

15 folke- og efterskoler deltog i racet, som er arrangeret af Adventure Efterskolen på Broagerland. Flere lokale skoler, Gråsten, Broager og Ulkebøl skoler, stillede med hold

Godt 300 unge havde i dagens anledning skiftet computeren ud med leg i naturen – til lufts- til vands- og til lands. Holdene, som bestod af 3-4 personer, skulle ved hjælp af orienteringskort finde 31 poster, hvor de i fællesskab skulle klare mange forskellige opgaver. Det foregik på mountainbike og i løb mellem de mange poster, hvor opgaverne var så forskellig artede som – bueskydning, træklatring i 12 meters højde, padle board, svømning, kajaksamarbejde og meget mere, skriver Adventyre Efterskolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Patrick Jakobsen, der går i 9. klasse på Ulkebøl Skole, strålede af begejstring. Det havde været et fantastisk løb, syntes han. Specielt de mange vandaktiviteter havde været virkelig spændende. Det gode samarbejde mellem de fire på holdet gav et helt specielt fællesskab, som er unikt for sådan et udfordrende løb, hvor man udnytter holdets fælles styrker. Det var fjerde gang Patrick jakobsen deltog, så han er en af de garvede. Han skal på efterskole i 10. klasse, hvor han netop kan dyrke denne sportsgren meget intenst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Maja Hansen, som går i 8. klasse på Ulkebøl Skole, deltog for anden gang. Hendes hold bestod af tre piger fra Ulkebøl Skole. De havde oplevet et spændende løb med de mange udfordrende poster. Maja Hansen hæfter sig specielt ved det dejlige fællesskab på holdet. Det foregik dog ikke uden dramatik, idet en af hendes holdkammerater var styrtet, så hendes cykelhjelm revnede, men der skete heldigvis ikke noget, op på cyklen igen og så videre – sejt. Hun kunne godt tænke sig, at der blev afholdt flere lignende løb i området. Maja Hansen skal også på efterskole i 10. klasse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Advantureracet, som startede kl. 9.00 på ringriderpladsen i Gråsten, sluttede med præmieoverrækkelse på Adventure Skolen i Skelde på Broagerland med præmieoverrækkelse kl. 15.00.

Brejninge Efterskole vandt løbet. Adventure Efterskolen i Skelde kom ind på en flot andenplads, mens Brejninge Efterskole også tog tredjepladsen.

Adventure Efterskolen havde arrangeret løbet for trettende gang og de fortsætter succesen igen næste år.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. februar 2023 Politik, Sønderborg

Forvaltningen skal finde en vej til at Sønderborg får en skøjtebane

1. februar 2023 Politik

I budgetaftalen for 2023-2026 ønskes det, der laves alternative modeller for anlæg og drift af en skøjtebane i løbet af 2023. Det er afgørende, at et nyt projekt tager udgangspunkt i et offentlig-privat samarbejde, der samtidig kan bruges som showcase for energioptimering og moderne teknologi. ”Vi har bedt forvaltningen undersøge mulighederne for, hvordan vi kan […]

Læs mere...