Advokat Hans Boserup taber sag til tidligere ansat

12. september 2013 Uncategorized

Den omstridte advokat Hans Boserup i Sønderborg har tabt endnu en sag mod en tidligere ansat – denne gang var det et spørgsmål om advokatens anseelse.

I marts 2011 blev Hans Boserup dømt til at betale 373.780 kroner til en tidligere ansat advokatsekretær. Det var en endelig dom, men Hans Boserup søgte om procesbevilling til Højesteret. Den fik han ikke, hvorefter han betalte en del af det skyldige beløb til sekretæren.

De sidste 160.000 kroner ville eller kunne han ikke betale. I hvert fald bad han sin tidligere sekretær om henstand i et halvt år, og trods flere rykkere med trussel om fogedret og konkursbegæring, betalte han ikke pengene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sekretæren, hendes fagforening og HK’s advokat valgte derfor at indgive konkursbegæring mod Hans Boserup 10. maj 2011, og den blev behandlet i Skifteretten 18. maj.

Advokaten klar med check

Først ved den lejlighed fremlagde Hans Boserup en banknoteret check på det skyldige beløb, og Skifteretten afviste derfor konkursbegæringen.

Hans Boserup mente, at indgivelsen af konkursbegæringen var et unødvendigt hårdt retsskridt, der havde nedsat hans anseelse og skadet hans virksomhed. Han krævede derfor 25.000 kroner i erstatning.

Artiklen fortsætter under annoncen

En konkursbegæring mod en advokat er en alvorlig sag, der øjeblikkeligt medfører tab af bestallingen som advokat. Men hverken Byretten eller nu Landsretten mener, at sekretæren eller advokaten har handlet forkert. De havde afgivet de nødvendige forvarsler og rykkere, og det var alene advokatens egen fejl, at tingene udviklede sig så meget.

Efter nederlaget i By- og Landsretten skal han derefter betale i alt 55.000 kroner i sagsomkostninger til HK og HK’s advokat.

 

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. august 2022 Kultur, Broager

Flot opbakning til underholdningen i parken i Broager

7. august 2022 Kultur

Søndag eftermiddag blev der bakket flot om parkunderholdning i Broager og folk hyggede sig med naboer, familie, venner og alle de andre. Især havde mange af de mindre børn nogle helt forrygende timer, hvor de løb omkring og også fik hoppet i den lille hoppeborg. Det er Broager Erhverv, Broager Kultur, BUI Rock og Broager […]

Læs mere...