Advokat Hans Boserup taber sag til tidligere ansat

Arkivfoto
Arkivfoto
12. september 2013 112 Skrevet af: Ole Kæhler

Den omstridte advokat Hans Boserup i Sønderborg har tabt endnu en sag mod en tidligere ansat – denne gang var det et spørgsmål om advokatens anseelse.

I marts 2011 blev Hans Boserup dømt til at betale 373.780 kroner til en tidligere ansat advokatsekretær. Det var en endelig dom, men Hans Boserup søgte om procesbevilling til Højesteret. Den fik han ikke, hvorefter han betalte en del af det skyldige beløb til sekretæren.

De sidste 160.000 kroner ville eller kunne han ikke betale. I hvert fald bad han sin tidligere sekretær om henstand i et halvt år, og trods flere rykkere med trussel om fogedret og konkursbegæring, betalte han ikke pengene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sekretæren, hendes fagforening og HK’s advokat valgte derfor at indgive konkursbegæring mod Hans Boserup 10. maj 2011, og den blev behandlet i Skifteretten 18. maj.

Advokaten klar med check

Først ved den lejlighed fremlagde Hans Boserup en banknoteret check på det skyldige beløb, og Skifteretten afviste derfor konkursbegæringen.

Hans Boserup mente, at indgivelsen af konkursbegæringen var et unødvendigt hårdt retsskridt, der havde nedsat hans anseelse og skadet hans virksomhed. Han krævede derfor 25.000 kroner i erstatning.

Artiklen fortsætter under annoncen

En konkursbegæring mod en advokat er en alvorlig sag, der øjeblikkeligt medfører tab af bestallingen som advokat. Men hverken Byretten eller nu Landsretten mener, at sekretæren eller advokaten har handlet forkert. De havde afgivet de nødvendige forvarsler og rykkere, og det var alene advokatens egen fejl, at tingene udviklede sig så meget.

Efter nederlaget i By- og Landsretten skal han derefter betale i alt 55.000 kroner i sagsomkostninger til HK og HK’s advokat.

 

Artiklen fortsætter under annoncen

22. juni 2024 Politik, Sønderborg

Venstre mener der er brug for flere penge til det tekniske område

22. juni 2024 Politik

”Der et område, hvor der administrativt er brug for et løft, og det er på det tekniske område, hvor målsætningen om bosætning, flere studieboliger, byfornyelse og løft af vores by og landsbyområder, grøn og bæredygtig omstilling og vækst i vores virksomheder i kommunen, forudsætter, at der er ansatte til at håndtere byggesager, Augustenborg Masterplan, grønne […]

Læs mere...