Ældre borger fik stjålet 10.000 kroner samt flere smykker

11. oktober 112

Én – måske to – falske hjemmehjælpere har onsdag stjålet en ældre dame i Guderup 10.000 kroner samt flere af hendes smykker.

Det var en i en grå jakke med noget der lignede en uniform nedenunder, der bankede på hos borgeren, der troede der var tale om et besøg af hjemmeplejen på grund af den uniformslignende skjorte/bluse under jakken.

Kvinden, der var af anden etnisk oprindelse, lokkede borgeren ind i soveværelset, under påskud af, at hun ville justere på hendes ilt, og spurgte også om hendes vindue kunne lukkes op samt om borgerens CPR-nummer og andre personfølsomme oplysninger.

Der er mistanke om, at der kan være tale om flere end én falsk hjemmehjælper, eftersom en mand i en grøn jakke også er blevet observeret i området.

Sønderborg Kommune opfordrer alle borgere til at være ekstra opmærksomme på mistænksomme personer, og understreger, at borgere der modtager hjemmepleje skal bede om at se ID-kort og ikke lukke ukendte personer ind. Det oplyser Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Borgere der modtager hjemmepleje, pårørende, naboer og andre opfordres til at holde et vågent øje med mistænkelige personer og kontakte politiet på 1-1-4.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk

Læs også...