Afgiftssænkning: Hvert nyt job koster samfundet omkring 1 million

22. april 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

I bedste fald giver det få hundrede job.

Det er ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd effekten af den grænsehandelsaftale, som regeringen og den borgerlige opposition søndag fik forhandlet på plads som led i en ny vækstplan for Danmark.

Godt en million koster hvert job, der opstår, hvis grænsehandlen rykker til Danmark.

Aftalen koster samfundet i omegnen af 600 millioner kroner, hovedsageligt fordi man med aftalen afskaffer afgiften på sodavand.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Isoleret set er det i størrelsesordenen få hundrede job, vi taler om her, siger chefanalytiker i AE-rådet Martin Madsen til Ritzau.

Hverken regeringen eller den blå blok – der fik gennemtrumfet afgiftsnedsættelserne som led i vækstforhandlingerne – har præsenteret beregninger på jobeffekten af den nicifrede udgift for at dæmpe grænsehandlen.

Men ifølge Arbejderbevægelses Erhvervsråd ser regningen altså som minimum ud til at ligge på den dyre side af millionen for hver skabte arbejdsplads.

25. februar 2024 Politik, Sønderborg

Integrationsrådet skal have tre nye medlemmer

25. februar 2024 Politik

I Integrationsrådet skal der være otte medlemmer, som repræsenterer indvandrere og efterkommere i Sønderborg Kommune. Rådets flertal er repræsentanter for de etniske minoriteter. Integrationsrådet består lige nu af fem medlemmer fra de etniske minoriteter og der skal derfor udpeges tre nye medlemmer. Når der skal vælges nye medlemmer, der repræsenterer indvandrere og efterkommere, gøres det […]

Læs mere...