Afgiftssænkning: Hvert nyt job koster samfundet omkring 1 million

22. april 2013 Politik

I bedste fald giver det få hundrede job.

Det er ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd effekten af den grænsehandelsaftale, som regeringen og den borgerlige opposition søndag fik forhandlet på plads som led i en ny vækstplan for Danmark.

Godt en million koster hvert job, der opstår, hvis grænsehandlen rykker til Danmark.

Aftalen koster samfundet i omegnen af 600 millioner kroner, hovedsageligt fordi man med aftalen afskaffer afgiften på sodavand.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Isoleret set er det i størrelsesordenen få hundrede job, vi taler om her, siger chefanalytiker i AE-rådet Martin Madsen til Ritzau.

Hverken regeringen eller den blå blok – der fik gennemtrumfet afgiftsnedsættelserne som led i vækstforhandlingerne – har præsenteret beregninger på jobeffekten af den nicifrede udgift for at dæmpe grænsehandlen.

Men ifølge Arbejderbevægelses Erhvervsråd ser regningen altså som minimum ud til at ligge på den dyre side af millionen for hver skabte arbejdsplads.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. september 2021 Politik, Sønderborg

Venstre: Ærgerligt Sønderborg ikke er solidarisk med andre sydjyske kommuner

23. september 2021 Politik

Ti sydjyske borgmestre har skrevet i en fælles henvendelse til Beskæftigelsesministeren og til Folketingets Beskæftigelsesudvalg, at det vil få alvorlige konsekvenser, hvis regeringens nye delaftale på beskæftigelsesområdet ‘En styrket og forenklet ungeindsats’ bliver gennemført. Den aftale skal, ifølge de ti borgmestre, være med til at finansiere Arne-pensionen og den risikerer at sende udsatte og sårbare […]

Læs mere...