Afgiftssænkning: Hvert nyt job koster samfundet omkring 1 million

22. april 2013 Politik

I bedste fald giver det få hundrede job.

Det er ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd effekten af den grænsehandelsaftale, som regeringen og den borgerlige opposition søndag fik forhandlet på plads som led i en ny vækstplan for Danmark.

Godt en million koster hvert job, der opstår, hvis grænsehandlen rykker til Danmark.

Aftalen koster samfundet i omegnen af 600 millioner kroner, hovedsageligt fordi man med aftalen afskaffer afgiften på sodavand.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Isoleret set er det i størrelsesordenen få hundrede job, vi taler om her, siger chefanalytiker i AE-rådet Martin Madsen til Ritzau.

Hverken regeringen eller den blå blok – der fik gennemtrumfet afgiftsnedsættelserne som led i vækstforhandlingerne – har præsenteret beregninger på jobeffekten af den nicifrede udgift for at dæmpe grænsehandlen.

Men ifølge Arbejderbevægelses Erhvervsråd ser regningen altså som minimum ud til at ligge på den dyre side af millionen for hver skabte arbejdsplads.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. september 2022 Broager, Erhverv

Broager-borger vil ha’ Sønderborg Fjernvarme til at varme Broager op

26. september 2022 Broager

Svend Brolund, som er flyttet til Broager for omkring et år siden, vil meget gerne have, at det er fra Sønderborg, der bliver sendt varme til boligerne i Broager, fordi fjernvarmepriserne i Sønderborg er lavere end de er i Broager. “Jeg har oprettet Facebooksiden ‘Fjernvarme til Broager fra Sønderborg‘ og målet med den er at […]

Læs mere...