Afgiftssænkning: Hvert nyt job koster samfundet omkring 1 million

22. april 2013 Politik

I bedste fald giver det få hundrede job.

Det er ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd effekten af den grænsehandelsaftale, som regeringen og den borgerlige opposition søndag fik forhandlet på plads som led i en ny vækstplan for Danmark.

Godt en million koster hvert job, der opstår, hvis grænsehandlen rykker til Danmark.

Aftalen koster samfundet i omegnen af 600 millioner kroner, hovedsageligt fordi man med aftalen afskaffer afgiften på sodavand.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Isoleret set er det i størrelsesordenen få hundrede job, vi taler om her, siger chefanalytiker i AE-rådet Martin Madsen til Ritzau.

Hverken regeringen eller den blå blok – der fik gennemtrumfet afgiftsnedsættelserne som led i vækstforhandlingerne – har præsenteret beregninger på jobeffekten af den nicifrede udgift for at dæmpe grænsehandlen.

Men ifølge Arbejderbevægelses Erhvervsråd ser regningen altså som minimum ud til at ligge på den dyre side af millionen for hver skabte arbejdsplads.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Samfund, Sønderborg

Flyttede tilbage Sønderborg og skabte et energi-rigtigt drømmehus

14. maj 2021 Samfund

Den smukke natur, familien og Sønderborgernes venlige og imødekommende væsen, fik Marianne Albers, sammen med sin familie til, at flytte fra København tilbage til Sønderborg og fandt en bungalow-villa som de energi-renoverede og omdannet til deres drømmebolig. For Marianne Albers og hendes mand har huskøbet og en efterfølgende gennemgående energi-renovering, på alle måder været en […]

Læs mere...