Aftenskolerne beholder deres tilskud

8. maj 2020 Uddannelse

Aftenskoler i hele landet er kommet i knibe på grund af Corona-krisen, som har betydet aflyste hold og arrangementer. Kulturministeriet har givet kommunerne mulighed for at fastholde de tilskud, de har givet aftenskolerne, selv om eleverne mangler, og lærerne ikke kan undervise – og den mulighed benytter Sønderborg sig af.

Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme har netop besluttet, at Sønderborg Kommune fastholder sit tilskud i 2020 på godt 2,5 millioner kroner til aftenskolerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Aftenskolerne har lønudgifter, selv om der er Corona-krise. Til gengæld får de ingen deltagerbetaling og ingen entré til arrangementerne, når de er aflyst. Dermed er de havnet i en akut økonomisk krise, de ikke selv er herre over, og den vil vi gerne hjælpe dem igennem. Samtidig har aftenskolerne haft ekstra udgifter til administration i forbindelse med nedlukningen på grund af Corona-krisen. Det er vigtig, at vi giver aftenskolerne tryghed, også i arbejdet med at planlægge den kommende sæson, og derfor har vi også meldt ud, at de ikke modregnes i udbetaling for næste sæson”, siger formand for udvalget, Stephan Kleinschmidt i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er Aftenskolernes Samråd og Oplysningsforbundenes Fællesråd, der på de lokale aftenskolers vegne har søgt kommunen om, at tildelingen i 2020 fastholdes. Aftenskolerne får et tilskud ud fra en anslået aktivitet, hvorefter tilskuddet korrigeres efter sæsonen, når det faktiske antal aftenskoleelever er kendt. Den korrektion kunne i en sæson med mange aflyste hold og arrangementer være fatal for aftenskolerne, men er altså nu afværget med udvalgets beslutning.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid!

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. oktober 2021 Kultur, Augustenborg

Vind billetter til festlig aften med Tørfisk

22. oktober 2021 Kultur

Bandet Tørfisk fejrer jubilæum med en Jubilæums-Tour rundt i Danmark og 30. oktober rammer den Augustenborg. Og dermed har du chancen igen for at høre deres populære sange i Augustenborghallerne, hvor de spiller lørdag den 30. oktober kl. 20.00. Sangene er blevet til fra starten i 1981 og frem til i dag ”Sidst Tørfisk var […]

Læs mere...