Aftenskolerne beholder deres tilskud

8. maj 2020 Uddannelse

Aftenskoler i hele landet er kommet i knibe på grund af Corona-krisen, som har betydet aflyste hold og arrangementer. Kulturministeriet har givet kommunerne mulighed for at fastholde de tilskud, de har givet aftenskolerne, selv om eleverne mangler, og lærerne ikke kan undervise – og den mulighed benytter Sønderborg sig af.

Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme har netop besluttet, at Sønderborg Kommune fastholder sit tilskud i 2020 på godt 2,5 millioner kroner til aftenskolerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Aftenskolerne har lønudgifter, selv om der er Corona-krise. Til gengæld får de ingen deltagerbetaling og ingen entré til arrangementerne, når de er aflyst. Dermed er de havnet i en akut økonomisk krise, de ikke selv er herre over, og den vil vi gerne hjælpe dem igennem. Samtidig har aftenskolerne haft ekstra udgifter til administration i forbindelse med nedlukningen på grund af Corona-krisen. Det er vigtig, at vi giver aftenskolerne tryghed, også i arbejdet med at planlægge den kommende sæson, og derfor har vi også meldt ud, at de ikke modregnes i udbetaling for næste sæson”, siger formand for udvalget, Stephan Kleinschmidt i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er Aftenskolernes Samråd og Oplysningsforbundenes Fællesråd, der på de lokale aftenskolers vegne har søgt kommunen om, at tildelingen i 2020 fastholdes. Aftenskolerne får et tilskud ud fra en anslået aktivitet, hvorefter tilskuddet korrigeres efter sæsonen, når det faktiske antal aftenskoleelever er kendt. Den korrektion kunne i en sæson med mange aflyste hold og arrangementer være fatal for aftenskolerne, men er altså nu afværget med udvalgets beslutning.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid!

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Politik, Sønderborg

Tag dit barn med til demonstrationen – den foregår i ro med ordentlig tone

30. maj 2023 Politik

Mød op til demonstration i dag, tirsdag, kl. 18.30 på Jyllandsgade 30, hvor politikerne fra Børne- og Uddannelsesudvalget holder møde kl. 19.00. Fra kl. 16.30 laves plakater i billedkunstlokalet på Ulkebøl Skole. Materiale medbringes. Samlet går vi til Jyllandsgade, ellers mød op på Jyllandsgade kl. 18.30, skriver skolebestyrelsen fra Ulkebøl Skole. Den store gruppe af […]

Læs mere...