AGS’ citronbatteri er nu anerkendt til Guiness Rekordbog

16. maj 2020 Uddannelse

I den forgangne uge blev det officielt – Alssundgymnasiet Sønderborg er nu indehaver af en ægte ”Guinness World Record” med det citronbatteri, eleverne fra gymnasiet med hjælp fra folkeskolerne i nærområdet fremstillede i slutningen af januar.

I alt 1964 citroner endte med at danne 1521 volt – den højeste spænding målt på et frugtbatteri nogensinde. Fysiklærer Michael Lentfer Jensen modtog diplomet på vegne af skolen og er nu i fuld gang med at lave diplomer til alle eleverne.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Fordi det her er resultatet af en helt formidabel holdindsats”, fortæller fysiklæreren i en pressemeddelelse.

”I begyndelsen gik noget galt med opstillingen. Selvom vi havde testet det hele på forhånd, er det bare noget andet, når 500 elever bygger samtidig, og man har næsten 2000 citroner”, forklarer han.

”Så vi var faktisk lige ved at måtte give op, men pludselig fandt vi fejlkilderne og startede simpelthen helt forfra. Eleverne brugte hele dagen og aftenen på at stille batteriet op igen og så lykkedes det til sidst! Nu står jeg så her med diplomet i hånden som bevis på det, alle videnskabsmænd oplever i deres karriere: Man skal aldrig give op, selvom eksperimentet ikke lykkes første gang. Så jeg er utrolig stolt af vores elever”, fortæller Michael Lentfer Jensen.

Verdensrekordforsøget var en del af fejringen af 200-året for H. C. Ørsted og blev til i samarbejde med organisationen HCØ2020, Danmarks Tekniske Universitet samt Privatskolen Als og Dybbøl-Skolen.

Se også videoen om verdensrekorden her på skolens video.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk