AGS-elever skal samarbejde med andre europæiske unge

28. februar 2023 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Hvad kan vi gøre i vores dagligdag for at sætte fart i den grønne omstilling?

Hvordan kan jeg som ung være med til at påvirke udviklingen i retning af en mere bæredygtig fremtid?

Og hvordan kan vi i Europa arbejde bedre sammen om disse udfordringer?

Det er nogle af de spørgsmål, eleverne på AGS får mulighed for at samarbejde om med unge fra 32 europæiske lande. Alssundgymnasiet er nemlig blevet godkendt som Erasmus+-gymnasium, som betyder, at skolens elever de næste fire år skal indgå i forskellige internationale projekter om den grønne omstilling og demokratisk medborgerskab, skriver gymnasiet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Eleverne er selv med til at vælge projekterne og kan efterfølgende rejse til de valgte samarbejdslande, hvor de møder unge på deres egen alder og udveksler erfaringer og ideer til ting som en grønnere fremtid, mere ligestilling eller udvidet demokratisk medborgerskab under sloganet: Changing lives, opening minds.

Isabella, der går i 3. g på studieretningen med samfundsfag og matematik og også er medlem af skolens elevråd, glæder sig over de mange perspektiver, det nye samarbejde åbner op for.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg synes, det er superfedt, at skolen engagerer sig internationalt og giver de her fede muligheder for eleverne. Jeg har selv været en del af skolens samarbejde med Model European Parlament og har derigennem fået nogle fede og fagligt interessante oplevelser ud af det. Vi bliver som elever mere hele mennesker af at komme ud af vores boble og møde mennesker på tværs af grænserne”, siger hun.

Erasmus+ er EUs program til støtte for bl.a. uddannelse, der frem mod 2027 bla. har særligt fokus på den grønne omstilling og unges deltagelse i det demokratiske liv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bitten Posselt Langhede og Maria Valentin Christensen – lærerne bag projektet – er meget begejstrede for, at eleverne får mulighed for at arbejde med det demokratiske og grønne engagement med unge fra andre lande i Europa.

”Det allervigtigste er, at eleverne får lov at komme ud i verden og møde unge med både samme og andre udfordringer end dem selv. Det er noget af det mest givende, man kan gøre i sin gymnasietid,” siger Bitten Langhede.

”Det kan selvfølgelig bidrage til at forstå andre sprog og kulturer bedre, men i mange tilfælde vil man også få en bedre forståelse for det, man selv kommer fra, når man i mødet med andre konfronteres med de fordele og ulemper, man er opvokset med i sit eget land”. Tilføjer Maria Christensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alssundgymnasiet er også på nationalt plan involveret i bæredygtighed og grøn omstilling som medlem af Gymnasieskolernes Klimaalliance og medarrangør af Ungdommens Klimafolkemøde.