AGS- eleverne sætter Genforeningen på skemaet

26. januar 2020 GF2020

På fredag får AGS-eleverne en helt særlig skoledag, hvor det almindelig skoleskema ryddes og erstattes af inspirerende foredrag, besøg, musik og workshops i anledning af 100-året for Genforeningen.

Den lille dam, der er placeret i hjertet af gymnasiets Gade, vil til lejligheden være udvidet til Kongeåen, der deler skolen i et tysk og dansk område, hvor alle elever naturligvis kun taler modersmålssproget, skriver AGS.

Gymnasiets egne elever med tysk baggrund holder oplæg, og skolen får besøg af bl.a. ”Æ Synnejysk forening”, unge fra det danske mindretal syd for grænsen samt Gruppen CNTACT, der fortæller personlige historier om at leve med dobbeltidentitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og hvad med det sønderjyske kaffebord?

Det skal AGS’erne selvfølgelig ikke snydes for og derfor konkurrerer alle klasserne om at lave den flotteste kage til det traditionelle overdådighedsbord, der akkompagneres af musikelevernes helt egen genforeningssang.

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. januar 2022 Politik, Sønderborg

Hans Peter Toft glæder sig over 1000 nye Dansk Folkeparti-medlemmer

25. januar 2022 Politik

Fra formandsvalget i Dansk Folkeparti sluttede søndag eftermiddag og frem til mandag klokken 19 fik Dansk Folkeparti godt 1000 nye medlemmer. “Det er altså dejligt, at der er flere, som melder sig ind i partiet”, siger lokalformand Hans Peter Toft til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at der fra centralt hold i partiet er blevet ringet […]

Læs mere...