AGS – gymnasiet med masser af små fællesområder

23. januar 2022 Uddannelse

AGS- det tidligere Amtsgymnasium – på Grundtvigs Allé i Sønderborg – var det tidligere Sønderjyllands Amts stolthed at bygge.

“Der er skabt miljøer, som fordrer moderne undervisning og der er rigtigt mange små fællesområder, som er fortrinlige til gruppearbejde”, siger rektor Jeppe Kragelund til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at AGS er det helt rigtige valg for elever, som ikke har lyst til at blive væk i mængden.

Overvejer du at blive én af AGS 400 gymnasieelever, så se på skolens hjemmeside, hvad det er, der venter dig.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har et rigtigt godt for fællesskabet, fordi der kun er 400 elever på skolen Det gør, at ingen elever kan gemme sig eller blive væk i mængden. Alle elever er også med i mindst ét af skolens mange udvalg og på den måde får de ejerskab til AGS. Og vores mange udvalg har stor indflydelse, fordi skolens lærere og ledelse ikke er bange for at give ansvar fra sig”, siger Jeppe Kragelund og tilføjer, at det at tage ansvar er en del af den vigtige dannelse, hvor den enkelte lærer at bidrage til fællesskabet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeppe Kragelund har selv læst astronomi på universitetet i Aarhus og allerede dengang hørte han, at der er et observatorium på AGS.

“Det er kendt vidt og bredt, at AGS har et topprofessionelt observatorium og vi har blandt andet taget billeder for NASA”, siger rektor og og tilføjer, at eleverne på AGS har adgang til observatoriet 24/7.

Det er ikke længe siden, AGS fik dispensation til at oprette en studiegren med idræt og heldigvis har skolen nogle herlige faciliteter, som eleverne også må bruge i deres fritid.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har også fået en stærk musiklinie, hvor eleverne spiller ved fælles arrangementer – og det skaber kultur. Vi har også kor, som tit synger for, når vi alle er samlet til fællessang. Netop fællessang er herligt, fordi den giver en fællesskabsfølelse”.

“Vi har dygtige og engagerede lærere, som kan tilrette deres undervisning, så den favner alle mennesketyper. Og vi gør rigtigt meget ud af at sikre, at både undervisere og elever trives. Trivsel er en forudsætning for at lære”, siger rektor Jeppe Kragelund. God undervisning at finde frem til, hvordan hver enkelt elev lærer bedst muligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

AGS har styrket mulighederne for ord- og talblinde elever.

“Der er lavet et lokale, som er deres og desuden har vi en lektiecafé, hvor undervisningen altid starter med varm kakao og kage”.

“Noget helt nyt er, at vi er et grønt gymnasium og det grønne er sat på dagsordenen i alle fag, så vi bliver bæredygtige på klimaområdet. Vi havde vores eget klimatopmøde, som blev startskuddet til at gøre os bevidste om, hvordan vi bliver mere bæredygtige og vi holder endnu et klimatopmøde i august”, siger Jeppe Kragelund.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er Åbent Hus på AGS den 8. februar 2022.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Erhverv, Sønderborg

Jobcenters Rejsehold kan måske hjælpe dig til bedre trivsel på jobbet

22. maj 2022 Erhverv

På Jobcenter er der tre medarbejdere, som har til opgave at få sygefraværet ned i både private virksomheder og i kommunens forskellige forvaltninger. “Vi er i kontakt med 36 offentlige virksomheder og 52 private og de medarbejdere, som vi har hjulpet, er fra pleje- og omsorgsfagene, produktionsfag og tømrer-snedkerfagene”, fortæller Lone Steensbech, der er en […]

Læs mere...