AGS har fortsat nogle af landets bedste scienceelever

21. februar 2022 Uddannelse
Biotekklassen. Foto: AGS
Biotekklassen. Foto: AGS

Alssundgymnasiet fortsætter den lange tradition med flotte resultater inden for de fire science-retninger fysik/kemi, bioteknologi, biologi samt idræt. Senest var det i bioteknologi, hvor de dygtige AGS-elever fra ”biotek-klassen” c23 var i Kalundborg for at dyste i den årlige ”case competition”, hvor elever på ungdomsuddannelserne har dystet på tværs af landet.

Eleverne fremlagde deres undersøgelse af kemisk syntese, hvor de også skulle inddrage FN’s verdensmål. Da mesterskaberne blev afholdt virtuelt, var der også tilføjet en ekstra konkurrence i ”Bedste stemningsbillede”, og her vandt AGS’erne 1.000 kr. for deres opstilling foran dammen i AGS-gaden. 1. marts afgøres det, om også deres præsentationsvideo af casen i konkurrencen er nok til en præmie, skriver AGS.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også i kemifaget har AGS’erne for nylig gjort sig bemærket, da hele tre elever med kemi på A-niveau, nemlig Signe Linn Glöckner og Mads Riis fra ab22 samt Marie V. Petersen fra c22, deltog i Kemi-OL i København.

AGS er en del af ”Danske Science Gymnasier”, som er et netværk af almene og tekniske gymnasieskoler, som kan og vil gøre en særlig indsats for at udvikle undervisningen i matematik og naturvidenskabelige fag i Danmark.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...