AGS-klasse skal snart opleve det store, anderledes Kina

10. februar 2017 Uddannelse
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Karen Møller og Mathilde Boeris fra 2. g på Alssundgymnasiet er begyndt at gå og glæde sig til den 24. marts, hvor de sammen med deres klassekammerater skal til Kina i godt en uge.

“Det bliver en fantastisk oplevelse for os allesammen”, siger pigerne. De skal opleve Shanghai og en lille by med bare 5 millioner indbyggere, Jiangsu.

Mathilde Boeris og Karen Møller er klar til at smutte med resten af AGS-klassen til Kina.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tidligere tog skoleklasser til Prag og endnu mere almindeligt var det at smutte til Bornholm.

“Men nu er det let at komme rundt overalt. Verden er blevet mindre”, siger Mathilde Boeris til SønderborgNYT.

AGS-eleverne fik chancen for at opleve Kina gennem en kinesisk venskabsskole. Tidligere var det AGS-elever, der havde kinesiske områdestudier, som fik chancen for at opleve det store rige.

“Så vi er den første hele klasse, der skal til det store og anderledes land”, siger Karan Møller til SønderborgNYT. Begge indrømmer blankt, at klassen ikke har lavet de store forberedelser op til turen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men vi har haft besøg af tre kinesiske piger, der uddanner sig her i Sønderborg. De har fortalt os lidt om, hvordan vi skal begå os på turen. De har også snakket lidt om vejret i Kina”, siger Karen Møller.

Forberedelse hos lægen

Pigerne kommer i tanke om, at der er en lille forberedelse, der var ret nødvendig.

“Vi er allesammen vaccineret mod leverbetændelse og stivkrampe”, siger Mathilde Boeris. Og imens kom Karen Møller i tanke om endnu en forberdelse.

“Vi har alle søgt og fået visum gennem den kinesiske ambassade”, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når klassen kommer tilbage til de vante rammer, skal der laves en Kina-opgave, der inkluderer et besøg hos Danfoss og LEGO, der begge gør forretninger i Kina.

Meget anderledes

Rektor Per Møller har været i Kina flere gange og det glæder ham, at 2. g. tager en tur derover.

“De kommer til at opleve et land, hvor der tænkes mere vi end danskere typisk gør. I Kina tænker den enkelte på, hvad der er godt for hele Kina og for lokalsamfundet”, siger han.

“Og de kommer til at møde mennesker, der er stolte over at være lærere, embedsmænd, hospitalsansatte eller stolte over jobbet i militæret”, siger Per Møller. Og det er jo i den slags job, der for alvor gives noget til fællesskabet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er så meget i Kina, der er anderledes end det, som vi kender herhjemme, så det bliver en stor oplevelse for eleverne”, siger rektor.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 112, Nordborg

Brand i garage kunne brede sig til gårdlænge

7. december 2022 112

Først på aftenen kørte Augustenborg og Egens frivillige brandværn til en gård ved Guderup. “Der var ild i en garage, der er bygget sammen med en gårdlænge”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. De to frivillige brandværn fik hjælp fra stigevognen fra Sønderborg. “Branden blev slukket, inden den bredte sig”.

Læs mere...