AGS: Kom og se verdens største citronbatteri – 2000 citroner gør det 175 meter langt

24. januar 2020 Uddannelse

2020 er 200-året for H. C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen, og det bliver markeret hele landet over med en lang række arrangementer om den danske videnskabsmands betydning for nutidens elektrificerede samfund.

Tirsdag 28. januar kan man på AGS komme og se verdens største citronbatteri, der er bygget af elever fra gymnasiet med hjælp fra grundskoleelever fra Dybbøl-Skolen og Privatskolen Als. Batteriet er også et forsøg på optagelse i Guinness World Records, skriver AGS.

Arrangementet starter kl. 19.00, hvor Ole Mørk Lauridsen, formand for IDA’s Elektrofond, civilingeniør, adjungeret professor, holder et foredrag om ”H. C. Ørsted og opdagelsen af elektromagnetismen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efterfølgende kan man se det 175 meter lange batteri bestående af intet mindre end 2000 citroner, hvorefter det tilmed er muligt at tage dele af batteriet samt en diode med hjem, så man kan lave forsøget i miniformat med sine børn derhjemme.

Arrangørerne har valgt AGS og Sønderborg som officiel repræsentant for HCØ200 i Region Syd.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg Vinen 2022 er med Tour de France-inspireret etiket

27. november 2021 Erhverv

Lørdag formiddag blev Sønderborg Vinen 2022 afsløret og det foregik helt efter traditionen med musik fra Sønderborg Garden og Ringriderfestens heroldere var også en del af festligheden, som foregik på Rådhuset. “Årets Sønderborgvin er udvalgt blandt 34 vine og det er medlemmer fra Ringriderkomiteen, der sammen med Wohlenberg, har smagt sig frem til den, som […]

Læs mere...