AGS og Danfoss arbejder sammen for en grønnere fremtid

4. marts 2023 Uddannelse

På tirsdag besøger elever fra Alssundgymnasiet, AGS, Danfoss i Nordborg for at undersøge og komme med konkrete bud på, hvordan man laver grønne forbedringer, der har effekt i en globaliseret verden.

Dagen er startskuddet på et samarbejde og undervisningsforløb, der er udviklet af nonprofit organisationen Naturvidenskabernes Hus sammen med Danfoss. Når de ca. 35 elever besøger Danfoss, vil medarbejdere præsentere virksomheden og virksomhedscasen, hvorefter der vil være dialog om projektet, som eleverne skal arbejde med. Derefter arbejde de videre hjemme på gymnasiet, og undervejs kan de stille spørgsmål til medarbejdere hos Danfoss. Som kulminationen på forløbet præsenterer eleverne deres problemstillinger og løsninger for hinanden, lærere og medarbejdere, der vil give feedback på projekterne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den grønneste energi er den vi ikke bruger

Energieffektivitet er den hurtigste og økonomisk mest rentable vej til en grønnere fremtid. Gennem de seneste 20 år har energioptimering været med til at bremse udledningen af drivhusgasser. Men det fulde potentiale i at energioptimere transport, industri og bygninger er endnu ikke nået. For hvordan laver man grønne forbedringer i materialevalg og energiforbrug, der har effekt i en globaliseret verden? Det skal gymnasieeleverne undersøge.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er mange gode grunde til at arbejde med samfundsrelevante udfordringer, men først og fremmest motiverer og engagerer det eleverne, når de oplever, hvad gymnasiefagene kan bruges til,”, fortæller Karina Esmine Ibsen, der er projektleder og udviklingskonsulent i Naturvidenskabernes Hus.

“I forhold til det konkrete forløb med Danfoss kan problemstillingen være alt, fra hvordan man kan omstille energiforsyningen, hvilken rolle storbyer spiller i forhold til bæredygtig vækst, til hvordan kan man spare energi steder, hvor et forbrug er nødvendigt”, siger hun i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nye perspektiver

Når gymnasier og virksomheder arbejder sammen, giver det nye perspektiver på undervisningen. Det er tanken bag de forløb, som Naturvidenskabernes Hus udvikler i samarbejde med relevante virksomheder. De giver elever i gymnasiet mulighed for at arbejde med samfundsrelevante virksomhedscases, som de selvstændigt udvikler problemformuleringer og finder løsninger på. Når eleverne møder virksomhedens medarbejdere, får de også mulighed for med egne øjne at se fremtidige spændende jobmuligheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bæredygtighed og verdensmål

Forløbene skal derudover åbne op for forskellige problemstillinger med menneskelig, social og samfundsmæssig relevans med fokus på bæredygtighed og verdensmålene. Hensigten med dagens kickoff er at skabe en motiverende opstart, der fanger elevernes interesse, fordrer elevdeltagelse og engagerer eleverne i forløbet.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk