AGS-rektor: Klimaudfordringerne påvirker de unges trivsel

9. september 2022 Uddannelse
Jesper Kragelund, rektor, AGS
Jesper Kragelund, rektor, AGS

Alssundgymnasiet, AGS, samlede i sidste uge unge fra hele Sønderborg til Ungdommens Klimafolkemøde til en dag, med fuld fokus på hvad og hvordan de unge kan hjælpe den grønne omstilling på vej.

Jesper Kragelund, der er rektor på AGS, ser også at AGS-eleverne har mange bekymringer for, hvordan klimaforandringerne kommer til at påvirker deres fremtid.

”Der er rigtig mange unge der går og tænker over, hvordan klimaudfordringerne påvirker deres fremtid og det påvirker deres trivsel og det er derfor vi på AGS prøver at vende det om og kigger på løsninger så vi står sammen om at skabe en mere bæredygtig fremtid”, siger Jesper Kragelund, rektor hos AGS, i et interview med SønderborgNYT TV.

Artiklen fortsætter under annoncen

Klimaudfordringer betyder altså, at unge mennesker ser dystert på, hvordan klimaforandringerne kommer til at påvirke deres fremtid.

”Jeg er bange – meget bange – jeg syntes det er ufatteligt stort, det der sker og det er meget nemt for mig at føle mig ubetydelig og lille”, siger 3.g elev Arthur Hindø til SønderborgNYT TV.

For Arthur Hindø er klimaudfordringerne noget, han går meget op i og har allerede gjort sin del for at mindske sit klimaaftryk.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg er vegetar, køber masser af genbrugstøj og så cykler jeg i skole og på den måde er jeg med til at give mit bidrag til den grønne omstilling og reducere mit klimaaftryk. Også mine venner går i det fedeste genbrugstøj, interesserer sig for at være vegetar og have kødfrie dage”, siger Arthur Hindø til SønderborgNYT TV.

Sønderborgs unge fik med Ungdommens Klimafolkemøde en unik mulighed for at diskutere handlingsorienterede klimatiltag på en sjov og anderledes måde, hvor de samtidig møder mange andre unge fra lokalområdet, der kan inspirere til en attraktiv grøn omstilling uden de dystopiske fortællinger og fatalistiske dommedagsscenarier.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ungdommens Klimafolkemøde blev holdt som en del af Klimafolkemødet i Middelfart og er blevet til i samarbejde med Middelfart Gymnasium og HF, Aurehøj Gymnasium og House of Science samt støttet økonomisk af Fabrikant Mads Clausens Fond.

Du kan se tv-interviewet med Arthur Hindø og Jesper Kragelund på SønderborgNYT TV her.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Samfund, Sønderborg

Kommunen er begyndt på at skrue ned for varmen

27. september 2022 Samfund

I sidste uge begyndte Sønderborg Kommunes Drift & Service-afdeling på arbejdet med at skrue ned for temperaturen til 19 grader i kommunale bygninger som kontorbygninger, folkeskoler og sfo’er. Det kan derfor være en god idé, at give børn i folkeskoler og sfo’er en ekstra trøje og et par tykke sokker eller hjemmesko med i løbet […]

Læs mere...