AGS: Rektor Per Møller har forståelse for elev-aktioner

28. oktober 2015 Uddannelse

Torsdag laver Danske Gymnasieelevers Sammenslutning aktioner over hele landet i protest mod regeringens agssparekrav til ungdomsuddannelser. 5.000 unge forventes til demonstration i Aarhus og det dobbelt i København.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hertil kommer, at 60 skoler landet over planlægger aktioner.

“Og det er kommet mig for øre, at gymnasieeleverne her på AGS også laver en aktion”, siger rektor Per Møller til SønderborgNYT. Han fortæller, at netop er i gang med at skrive instrukser til lærerne.

“For det første, så skal de forsøge at gennemføre undervisningen og de skal selvfølgelig notere fravær, hvis eleverne ikke er på plads”, siger han.

“Hvis eleverne har spærret dørene til klasserne, så skal lærerne gå hen og sætte sig i lærerværelset. Vi skal jo ikke have nogle episoder”, siger rektoren for AGS.

Forstår eleverne

Når lærerne får instrukser til så vidt muligt at gennemføre undervisningen, så skyldes det, at sådan skal man reagere.ags

“Eleverne har bestemt min forståelse og jeg ved, hvad de tænker”, siger Per Møller.

“Det er voldsomme besparelser, der rammer dem og jeg skal have møder med både lærere og teknisk personale, så vi sammen kan finde de mange penge, vi skal spare”, siger han.

“Vi skal se på alt og det vil også sige selve undervisningen. Ikke alene studieture”, siger rektor Per Møller fra AGS.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk