AGS vil lave verdens største citronbatteri og ha’ en plads i Guinness Rekordbog

24. januar 2020 Uddannelse

Tirsdag den 28. januar kan man på Alssundgymnasiet Sønderborg opleve et vaskeægte Guinness Verdensrekordforsøg, når AGS-elever med hjælp fra tre folkeskoleklasser bygger verdens største citronbatteri med 2000 citroner. Batteriet bliver cirka 175 meter langt og har en spænding på omtrent 1400 Volt. Forsøget videodokumenteres og autenticiteten bekræftes at to uvildige ekspertvidner, skriver AGS.

Rekordforsøget, der bygges mellem kl. 12.00 og 13.30, er del af et officielt HCØ200-arrangement, hvor AGS er udvalgt som formidlingsinstitution i Region Syd for 200-året for H. C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 Efterfølgende serveres citronkage og både folkeskole- og AGS-eleverne hører foredrag om opdagelsen af elektromagnetismen ved Ole Mørk Lauridsen – formand for IDA’s Elektrofond, civilingeniør og adjungeret professor.

Foredraget gentages for offentligheden kl. 19.00 om aftenen, hvor citronbatteriet udstilles i ‘Gaden’ på AGS.

Deltagelse er gratis.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. september 2021 Uddannelse, Sønderborg

Elever på EUC Syd blev klogere på portrætbilleder og på sig selv

18. september 2021 Uddannelse

Nogle af den forgange uges dage har IB-eleverne på EUC Syd brugt sammen med billedkunstner og fotograf Maja Nygaard Eriksen. Når der skal tages et portrætbillede, så skal det fortælle en historie om den person eller de personer, som er på billedet – og personligheden kan fremhæves ved måden at sidde, stå, ligge på. Og […]

Læs mere...