Ahlmann-Skolen satser på finalepladser i ‘Historiedysten’

Historiedyst-projekt: Ahlmann-skolen
Historiedyst-projekt: Ahlmann-skolen
5. oktober 2022 Uddannelse Skrevet af: Redaktion

Flere klasser på Ahlmann-skolen har i år dystet i Historiedysten. Sammen med cirka 1100 andre klasser fra hele Danmark, dystede klasserne inden for kategorien ’danske videnskabsmænd’. For 3. og 4. klasserne betød det, at de skulle samle viden om renæssancens videnskabsmand Tycho Brahe. Eleverne har været meget engergerede og troet på, at de kunne klare sig godt.

Det gjorde de også, skriver Ahlmann-skolen.

De 30 klasser, der har klaret sig bedst i hhv. 3.-4.-klasse, 5.-6.-klasse og 7. til 9.-klasse gik videre til runde 2. For Ahlmann-skolens elever betød det, at hele tre klasser ligger i top-30 i gruppen for 3. – 4.klasse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I anden runde skulle eleverne lave et fælles kreativt produkt. Alle tre klasser har valgt at arbejde med de forskellige verdensbilleder, der har været gennem tiden.

Produkterne er nu sendt til Det Nationalhistoriske Museum i København, hvor et dommerpanel skal afgøre, hvilke tre fra hver gruppe der går videre til finalen.

Finalen finder sted på Frederiksborg Slot.

19. juli 2024 112, Sønderborg

Indbrudstyven fik ikke noget med sig

19. juli 2024 112

Natten mellem onsdag og torsdag var der indbrud i en garage på Lambjergskovvej i Vollerup. “Gerningsmanden havde brudt døren til garagen op og det er tydeligt, at han har været indenfor. Men det ser ikke ud til, der er stjålet noget”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet i Sønderborg.

Læs mere...