Alsie Express tilbyder Corona-kviktest til alle der har behov

9. december 2020 Samfund

Fra næste onsdag er det muligt at få foretaget en Corona-test og få svar efter blot 15 minutter. Det er Alsie Express, der har taget initiativ til at facilitere testcenteret i Sønderborg, hvor både flyselskabets passager og personale, men også virksomheder og privatpersoner kan møde op til en kviktest uden tidsbestilling, men mod betaling.

 ”For at være med til at genstarte passagertrafik via København er det vigtigt, at vi kan tilbyde effektive og ikke mindst let tilgængelige kviktest, når man starter eller slutter sin rejse i Sønderborg”, skriver Alsie Express i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er ikke et krav fra vores side at vore indenrigspassagerer skal fremvise et negativt testresultat, men det er et tilbud til egen tryghed og muligheden for at vise omsorg for andre ”, forklarer bestyrelsesformand for Alsie Express Lone M. Koch. Er resultatet negativt kan man med god samvittighed begynde eller afslutte sin rejse som planlagt.

Dokumentation for negativ test modtages på SMS eller som kvittering.

Selve testen foretages af Responce A/S og Falck, som stiller med både personale og testmateriel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er lignende testcentre rundt omkring i landet, blandt andet i Københavns Lufthavn.

”Vi har indtil nu udført 35.000 test, og opretter en patientjournal på alle, som vi tester, uanset testens resultat. Vi indberetter smittetilfælde til Styrelsen for Patientsikkerhed”, siger managing director Michael Kjær Sørensen fra Response A/S.

Michael Svane, branchedirektør fra DI hilser initiativet velkommen:

”Det er netop sådan en handlekraft som Alsie Express og Responce & Falck her viser, der skal til, for at vi også i fremtiden trygt kan rejse ud i hele verden”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Om testcentret

Testcenteret ligger let tilgængeligt lige ved siden af Lufthavnens langtidsparkering.

Testcenteret er åbent alle hverdage 06.00 – 20.00 og om søndagen fra 14.00 – 19.00.

Testen udføres af uddannet personale under lægeligt opsyn.

Testen er en antigen-test, der foretages ved næsepodning, og viser om man har Coranasmitte i kroppen her og nu.

Prisen er 299 kroner, som afregnes på stedet.

Det er ikke nødvendigt at bestille tid. Dog vil passagerer, der skal med et fly fra Alsie Express have fortrinsret i tidsrummet umiddelbart inden afgange.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Politik

Kulturnatten skal organiseres på en anden måde

2. februar 2023 Kultur

Kultur & Idrætsnatten har været organiseret på samme måde siden 1997 og nu synes de folkevalgte i Udvalget for Kultur, Idræts og Medborgerskab, at det skal gøres anderledes. “Vi vil gerne have, at Kulturnatten breder sig op i midtbyen og også, at den involverer handlen”, siger udvalgsformand Christel Leiendecker til SønderborgNYT. I de tidligere år […]

Læs mere...